AK Partili Çalık: Cumhurbaşkanımız Ramazan Bayramından sonra Malatya’mıza gelecek

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ramazan Bayramı sonrasında bir dizi ziyaret ve açılışlar için Malatya’ya geleceğini söyledi.

AK Partili Çalık: Cumhurbaşkanımız Ramazan Bayramından sonra Malatya’mıza gelecek

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Halk Günü’ne katıldı. Vatandaşların talep ve isteklerini dinlenemeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Çalık, Malatya’ya son 20 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan gençlik ve spor dahil her alanda yaklaşık 40 milyar TL tutarında hizmet ve yatırımlarda bulunduklarını kaydetti.

Çalık, “20 yılda şehrimize 5.035 derslik kazandırdık. Bu yıl ilimizin eğitim yatırımı bütçesi 1 milyar 547 milyon liraya çıkarıldı. 40 anaokulu, 20 yeni ilkokul ve ortaokul, 4 lise, 1 pansiyon ve 3 atölye yapılacak. 17 Mart’ta ilimize gelen Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, okulların en kısa sürede bitirilerek eğitim hayatına kazandırılmasının çocuklarımız ve gençlerimiz açısından çok önemli olduğunu, onların daha ferah ortamlarda daha iyi koşullarda eğitim almalarının bir an önce sağlanması için gereken çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Ayrıca hayırsever işadamlarımız, TOKİ ve Milli Eğitim Bakanlığımız ise ilimizde 59 adet okul yapıyor. Bu okullarımızda tamamlandığında derslik başına düşen öğrenci sayımız daha da düşecek” dedi.

SAĞLIK ALANINDA 19 YATIRIMIMIZ BULUNUYOR

Malatya’da sağlık alanında 19 yatırım ve projenin olduğunu ifade eden Öznur Çalık, “Sağlık Bakanlığımız noter huzurunda kura sistemiyle dün personel alımını gerçekleştirdi. 363 yataklı Battalgazi Devlet Hastanemizinde resmi açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı sonrasında ilimize teşrifleriyle birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Darende Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi binasının inşaatı bitti ve geçici kabulleri yapılacak. Arapgir Devlet Hastanesi ek bina, Doğanyol 10 yataklı ilçe entegre devlet hastanesinin de inşaatlarında sona gelindi, geçici kabulleri de yapılarak önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Karakavak Aile Sağlığı Merkezi, Tecde Aile Sağlığı Merkezi, Arapgir Toplum Sağlığı Merkezi de ihale aşamasındadır” diye konuştu.

GENÇLİK VE SPOR ALANINDA ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZ VAR

Gençlik ve Spor alanında çok önemli yatırımları kentte kazandırdıklarını belirten Öznur Çalık, “Battalgazi ilçemizin Derme Deresi Rekreasyon alanına 1 adet Gençlik Merkezi, duvar tenisi, 2 adet tenis kortu, soyunma odaları, bisiklet yolu ve sentetik yüzeyli yürüyüş yolu yapılacak. Battalgazi ilçemizin yıkılan Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu yerine Kapalı Havuz, çok amaçlı spor salonu ve açık sahalar yapılacak.
Battalgazi ilçemizde Fırat Gençlik Merkezi yıkılarak yenisi, Osman Çağlı yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu da yıkılıp yenisi yapılacak. Yeşilyurt ilçemizin Konak Mahallesine halı saha, İkizce Mahallesine açık spor tesisi yapılacak. Yeşilyurt ilçemizin Yakınca Mahallesine Yakınca Gençlik Merkezi yapılacak. Doğanyol İlçemize Spor Salonu, Arguvan İlçemize Spor Salonu, Doğanşehir Sürgü Mahallemize çim yüzeyli stadyum yapılacak. Akçadağ İlçemizin Gençlik Merkezinin ihalesi yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleşti. Yazıhan ilçemize Spor Salonu ile Gençlik Merkezi yapılacak. Kuluncak Gençlik Merkezimizin yapımı devam ediyor. Pütürge Spor Salonumuzun yapımı devam ediyor. Doğanşehir Gençlik Merkezimizin ve Kapalı Yüzme Havuzunun yapımı devam ediyor. Hepimizin çevreyolu altı diye tabir ettiği Kaynarca-Melekbaba bölgemize gençliğin sportif etkinlik yapması için dev bir spor kompleksimizin yapımı devam ediyor ve 2023 yılında hizmete girecek. İlçelerimizde devam eden spor salonlarını, futbol sahalarını sayarsam zaman yetmez. Ama şunu söyleyeyim biz son 20 yılda gençlik ve spor alanında 850 milyon liralık yatırımla 44 spor tesisi yaptık, yurtlarımızın kapasitesi 3 bin 500'den 11 binlere geldi” şeklinde konuştu.

KARAYOLLARINA 11,5 MİLYAR TL HARCAMA YAPTIK

Milletvekili Çalık, TOKİ tarafından Yeşilyurt ilçesinin Yakınca Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 adet konut ve 22 adet işyeri yapım ihalesinin gerçekleştiğini de söyledi. Malatya’ya son 20 yılda karayolları çalışmalarına 11 milyar 567 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Öznur Çalık, “Malatya’mızda 2002 yılına kadar 36 kilometre bölünmüş yol var iken, şimdi bu rakam 459 kilometre ulaştı. 2002 yılına kadar Malatya’mızda BSK’lı yol sıfır iken, son 20 yılda 329 kilometre yaptık. Malatya ilimizde, karayolu çalışmaları için 1993-2002 yılları arasında 519 milyon TL harcama yapılmış olup 2003-2022 yılları arasında bu tutar 11 milyar 567 milyon TL'ye ulaşmıştır. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan en uzun en maliyetli çevreyolu projesi olan 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolumuzun 26,1 kilometresini geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın telekonferans sistemiyle katılımıyla, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu Bakanımızın da teşrifleriyle hizmete açtık. Geri kalan yolumuzu da 2023 yılında hizmete açacağız. Malatya’mızda 2,5 milyon yolcu kapasiteli terminal binamızın inşaatı devam ediyor. 2023 yılında hizmete açacağız” dedi. Öznur Çalık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından Malatya’da Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında verilen desteklerle 1000 kişiden fazla kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti.

90 TESİS İÇİN 4,5 MİLYAR TL HARCANDI

Çalık, “Son 20 yılda Malatya’mızda DSİ alanında 14 baraj, 1 gölet, 10 adet HES, 1 adet yeraltı depolaması, 12 adet sulama tesisi, 48 adet taşkın koruma tesisi, 4 adet arazi toplulaştırma dahil toplamda 90 tesisi hizmete açtık ve yaklaşık 4 milyar 500 milyon TL harcadık. Battalgazi İlçemizin 3. Kısım Derme Deresinin, Yeşilyurt (Beylerderesi) İlçe Merkezi 3. Kısım Taşkın Koruma İnşaatının, Yeşilyurt Çilesiz Karakavak Horata Çayı 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatının, Darende Çınarköy Göleti Sulamasının İhaleleri yapıldı” dedi.
Çalık, Malatya’nın Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerinin doğalgaz yatırım programına alındığını ve 2023 yılı içerisinde doğalgaza kavuşacağı belirterek, “Hekimhan ilçemize doğalgaz ulaştırılabilmesi için ihtiyaç duyulan RMS-A istasyonunun yapımı amacıyla acele kamulaştırma kararı da dün Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlandı” diye konuştu. Çalık, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ramazan Bayramı sonrasında Malatya’ya geleceğini, sağlık, eğitim, ulaşım, gençlik spor ve birçok alanda önemli yatırımların hizmete açılacağını ifade etti. 
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, AK Parti iktidarları döneminde Malatya’ya her alanda önemli yatırımların yapıldığı ifade etti. Milletvekili Öznur Çalık ve İl Başkanı İhsan Koca, vatandaşların talep ve isteklerini dinledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER