Malatya'ya Model Fabrika

Malatya yapılacak olan projeler için her zaman öncelikli olarak çalışmalarını sürdüren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, son olarak Malatya'da Model Fabrika Projesinin uygulanmasına yönelik başlatılan çalışmalarla ilgileniyor.

Malatya'ya Model Fabrika

Malatya yapılacak olan  projeler için her zaman öncelikli olarak çalışmalarını sürdüren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, son olarak Malatya'da Model Fabrika Projesinin uygulanmasına yönelik başlatılan çalışmalarla ilgileniyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma programının Teknik işbirliği ile yürütmüş olduğu Model Fabrika projesinin Malatya'da hayata geçirilmesi adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, devreye girdi. Hem Kobi'lerin desteklenmesi, hem de sanayiyi geliştirmek adına ve ayrıca istihdamı artırmak için yapılması planlanan Model Fabrikalar Malatya'da kurulacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte istişarelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yapılacak olan strateji ve eylem planları içerisinde Malatya'nın da dahil olmasını istedi.

MODEL FARBİKA MALATYA'DA KURULACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi'nin gerçekleştirmiş olduğu çabalarla Kobi'ler için ayrıca uygulamalı olarak yetkinlik arttırma merkezleri de açılacak. Öncelikli olarak Ankara'da  kurulumları başlayan Model Fabrikalar, artık Malatya'da da kurulacak.

UYUM DAHA KOLAY OLACAK

Özel sektör, Kamu ve Sanayi iş birliği ile birlikte hayata geçirilen bu Model Fabrikalar,Ülkenin sanayideki gelişimini daha modern ve teknolojiye daha da uyumlu bir hale getirecek. Ayrıca Model Fabrikalar ile işletmelerin Dijital dönemi sağlayacakları uyum daha kolaylaşmış olacak.

MALATYA KAZANACAK

Gerçekleştirilecek olan bu projenin Malatya'da hayata geçirilmesinin ardından, hem Malatya, hem de Türkiye  dünyadaki rekabet gücünü farklı seviyelere taşıyarak, Malatya'nın teknolojiye uyumu kolaylaşacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER