Evden uzaktan eğitim nasıl alınır? EBA Uzaktan Eğitim almanın yolları neler

Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak? Uzaktan Eğitim almanın yolları neler? Evden uzaktan eğitim nasıl alınır? Uzaktan Eğitim için hangi siteye giriş yapılacak? İşte bu soruların cevapları.

Evden uzaktan eğitim nasıl alınır?  EBA Uzaktan Eğitim almanın yolları neler

Koronavirüs nedeniyle Türkiye'De okullar 16 Mart Pazartesi günü itibariyle tatil edilirken, öğrenciler ve veliler evden uzaktan eğitim nasıl alınır? sorusunu araştırmaya başladı. Peki evden uzaktan eğitim nasıl alınır?

Tamamen ücretsiz olan uzaktan eğitim 2 şekilde işleyecek. Öğrenciler isterlerse interne girip, EBA üzerinden ders görecek yada TRT'nin eğitim kanallarını izleyecek. Burada öğrencilerin sınıflarına göre, gündüz veya öğlenci olmalarına göre, 24 satlik olarak ayarlanmış durumda. Öğretmenler tarafından öğrencilerin konuları kısmen canlı, kısmen ise banttan çekilmiş olarak tüm müfredat gösterilecek. Drsine ve konusuna göre, bu sitelerde testler olacak, video paylaşımları olacak. Hem görsel, hemde işitsel olarak öğrenci için söz konusu olacak.

Tatil Döneminde MEB-Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak? Bakanlar kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu ve okulların bir hafta tatil edileceğini duyurmuştu. Ayrıca İbrahim Kalın 3 hafta boyunca eğitimlerin uzaktan eğitim şeklinde devam edeceğini de bildirdi. Peki uzaktan eğitim nasıl verilecek?

MEB-uzaktan eğitim sistemini MEB-EBA üzerinden öğrencilere gerçekleştirecek. Öğretmenlerin de rehberliği ile MEB uzaktan eğitimi eba.gov.tr'de üzerinden giriş yapıldıktan sonra takip edilecek. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2020, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER