Cytotec nedir? Cytotec çocuk düşürme hapı

Cytotec  nedir? Cytotec  nasıl kullanılır? Cytotec çocuk düşürme hapı. Cytotec bebek düşürüyor mu? çocuk düşürme hapları hangisi? Cytotec gebelik sonlandırma hapı. Cytotec Bebek düşürme hapı.

Cytotec nedir?  Cytotec çocuk düşürme hapı

Özellikle istenmeyen birlikteliklerden oluşan hamilelikleri sonlandırmak isteyen bireyler Cytotec ile bunu yapmaya başladılar.

Ülkede özel eczanelerde satışı yasak olan, gebelik sonlandırmada da kullanılan ‘Cytotec’ isimli ilaca yoğun bir talep olduğu ve bazı eczanelerde satışının yapıldığı iddia edildi, 

CYTOTEC nedir ve ne için kullanılır?

CYTOTEC vücudumuzun doğal olarak ürettiği "prostaglandin" adı verilen maddeye benzer olan misoprostol içerir. Prostaglandinler midede ve barsakta üretilir, mukozanın korunmasına yardımcı olur. CYTOTEC "anti-ülser ajanları" olarak bilinen ilaç grubu içinde yer alır.CYTOTEC midenizde ya da midenizin boşaldığı yer olan duodenumda ülser oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.2.CYTOTEC kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerEğer; Gebeyseniz veya gebe kalmayı planlıyorsanız CYTOTEC'i kullanmayınız. Çünkü düşüğe sebep olabilir. 

CYTOTEC düşüğe sebep olabilir bu sebeple bu ilacı kullanırken güvenilir doğum kontrol yöntemlerini uygulamak çok önemlidir. Doktorunuz hamile kalmanız durumunda oluşacak risklere karşı bilinçli olmanızı sağlayacaktır. Eğer gebe kalmayı planlıyorsanız, bu durumu doktorunuza anlatınız çünkü doktorunuz CYTOTEC yerine farklı bir tedavi uygulayabilir. Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmamalısınız. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2020, 11:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hulya
Hulya - 4 yıl Önce

Kirdaştan Cytotek kulandim 2 aydir reng olmadim

Dilfuza
Dilfuza - 11 ay Önce

Merhabalar bu ilaçtan varmi ama Ban yalova armutluda yaşıyorum

SIRADAKİ HABER