Af çıkacak mı, af yasası kimleri kapsayacak? af yasası ne zaman çıkacak?

Af Yasası kimleri kapsayacak? Af yasası çıkacak mı, genel af yasasında son durum ne? Ceza infaz yasası kimleri kapsayacak? . İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Af çıkacak mı, af yasası kimleri kapsayacak? af yasası ne zaman çıkacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan düzenlemenin toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarılmıştır. Kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenleneceği söyledi.

Perşembe günü Adalet Komisyonu toplanacağnı ve gelecek hafta başında da bir aksilik olmazsa Genel Kurul'da görüşüleceğini ifade eden Özkan, Diğer partilerin görüşlerini önemsediklerini belirtti.

Özkan ayrıca, "Ççık cezaevinde kalanlar 2 ay izinli sayılacak. Kapalıda olup da açık cezaevine gelenler de bunlardan yararlanacak.Amaçlı suç örgütü kuranların cezalarının tavan ve tabanını 2 yıl artırıyoruz. Kadınlar, yaşlılar ve anneler lehine de düzenlemeler yaptık. 0-6 yaş altında çocuğu bulunan ve kendine bakamayacak hastalığı bulunanlar için konutta infazı getiriyoruz. Hakim teminatına bağlana iyi hal indirimi itiraz müessesine de açılıyor"dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER