Malatya'da maskesiz dolaşan 146 kişiye ceza kesildi

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince pandemi salgınında maskesiz dolaşanlara para cezası kesildi.

Malatya'da maskesiz dolaşan 146 kişiye ceza kesildi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye geneli 81 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasaklanırken, Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bu kapsamda merkezi noktalarda denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde 15 kişiye sosyal mesafe kuralına uymamaktan, 146 kişiye ise Maske takmamaktan veya uygun takmamaktan idari işlem uygulandı.

Konuya dair yapılan açıklama şöyle

Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski en aza indirmek ve sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak maske kullanımı, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce İlimiz genelinde halen uygulanmakta olan emniyet tedbirlerine devam etmekle birlikte,özellikle merkezi bölgeler, ana arterler ile ekonomik anlamda yoğunluğun yaşandığı yerlerde, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımının zorunlu hale gelmesi gibi konularla ilgili olarak, (6) merkezi noktada görevlendirilen yaya devriye ekiplerimiz, yine merkezi bölgede görevlendirilen (3) ses yayın aracımız ve Polis Merkezi Amirliklerimizce kendi bölgelerinde yasak kapsamında gerekli çalışmalar hassasiyetle yerine getirilmekte ve yasağa uymayanlar hakkında gerekli adli/idari işlemleri yapılmaktadır.
Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğümüzce Haziran ayı içerisinde yapılan denetimlerde; (15) kişiye sosyal mesafeye kuralına uymamaktan, (146) kişiye ise Maske Takmamaktan veya uygun takmamaktan idari işlem uygulanmıştır.
Ayrıca İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile 22/06/2020 tarihiitibariyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecektir.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 20:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER