Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre deprem saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı; Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.
Depremin ardından açıklama yapan Mustafa Çiftçi, “An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Seddar Yavuz da kent genelinde saha çalışmalarının başladığını belirterek, “Şu ana kadar herhangi bir ihbar almadık” dedi.
Öte yandan deprem sonrası alınan tedbirler kapsamında Malatya genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Yetkililer vatandaşları resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri konusunda uyardı.




