Sümer İlkokulu'nda yıkım çalışmaları başladı

24 Ocak'ta Elazığ'da ve Malatya'da meydana gelen depremin ardından Malatya'daki zarar gören 29 okuldan biri olan Sümer İlkokulunda alınan yıkım kararı başladı. Yıkım öncesi hazırlıkların tamamlandığı Sümer ilkokulu’nun bulunduğu alanı vatandaşlar Sümer Parkı'na dahil edilmesini istiyorlar.

Sümer İlkokulu'nda yıkım çalışmaları başladı

24 Ocak'ta Elazığ Sivrice ilçesinde 6.8 şiddetinde meydana gelen depremde en çok etkilenen il olan Malatya'da depreme dayanıksız olduğunu tespit edilen 29 okul içerisindeki Sümer İlkokulu'da yıkım öncesi hazırlıkları tamamlanıp boşaltılan bina kısa sürede yıkılacak.

"YEŞİL ALAN OLSUN"

Yıkım kararının alınmasının ardından yapılacak olan binanın yerine yenisini yapılacağı açıklanırken, vatandaşlar ise bu alanın yıkıldıktan sonra yeşil alan olarak Malatya'ya kazandırılmasına isteyerek, alanın Sümer Parkına dahil edilmesi talebinde bulunuyorlar.

Malatya'nın en büyük parkı olan Sümer Park içerisinde yer alan okulun, yıkılmasının ardından yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sunulması noktasında yetkililerin nasıl bir yol izleyecekleri ise merak konusu olmuş durumda.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER