banner53

Selahattin Sarıoğlu Ak Parti'den Milletvekili A.Adayı Başvurusu Yapacak

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu erken seçim çağrısına olumlu yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi olarak 24 Haziran 2018’ı işaret ederek, genel seçimlerin bu tarihte yapılacağını açıklamıştı.

Selahattin Sarıoğlu Ak Parti'den Milletvekili A.Adayı Başvurusu Yapacak

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu erken seçim çağrısına olumlu yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi olarak  24 Haziran 2018’ı işaret ederek, genel seçimlerin bu tarihte yapılacağını açıklamıştı. 

Bu açıklamaların ardından gerek Türkiye genelinde gerek Malatya'da gündem siyaset odaklı oldu.

Genel seçimlere iki aydan kısa bir süre kala hafta başı Malatya’da sürpriz bir isim Ak Parti saflarına geçiyor. Özelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'dan sonra "Sadece başkanlığı değil, parlamentoyu kahır ekseriyetle almamız lazım' İfadesinin ardından Malatya'da bir süre CHP Malatya İlçe Başkanlığını yürüten Av.Selahattin Sarıoğlu Ak Parti'den Milletvekili olmaya hazırlanıyor. Sosyal Demokrat kimliği ile bilinen kentin ve ülkenin sorunlarına her zaman kafa yoran çözümler üreten, vatandaşla sık sık gündem hakkında fikir alışverişinde bulunan Av. Selahattin Sarıoğlu'nun Pazartesi günü Ak Parti'den aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi.  

Malatya'da geçtiğimiz gün beklenmedik bir anda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, milletvekili aday adayı başvurusunda bulunmak için görevlerinden istifa ederken, 28 Nisan cumartesi günü ise akşam saatlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Ak Parti Genel Başkan Yaedımcısı Öznur Çalık Milletvekili olmak için başvuruda bulundular. 

Bu Başvuruların özellikle Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tüm vekillerin tekrar milletvekili olmaları için aday adayı olması' talimatından sonra gerçekleştiği iddia ediliyor. 

Bugün gündemin en önemli maddesi olan ve muhalefetin çatı adayı olması beklenen eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül'ün "aday olmayacağım "ifadesi sonrası muhalefetin ortak çatısı bir anda çökmüştü. Bununla birlikte CHP'nin hala başkan adayı belirleyemediği ve çatlak seslerin çıktığı şu günlerde eski Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu'nun Ak Parti saflarına geçecek olması Ak Parti'nin Malatya'da kan kaybetmesine engel olacağı bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle bazı Ak Parti Milletvekillerinin Malatya’da çok görünmemesi Malatyalı vatandaş tarafından tepkiyle karşılanıyordu. Selahattin Sarıoğlu'nun Battalgazi İlçe Başkanlığı süresince mahalle mahalle, sokak sokak gezerek vatandaşların sıkıntıları ile ilgilenmesi ve bu sıkıntıları basın medya aracılığı ile duyurulması konusunda çok başarılı iken görevi bırakması ve el çektirilmesi o dönem Malatya'nın tartıştığı konulardan başında gelmişti. 

Sosyal Demokrasi'yi özümsemiş, vatandaşın dert ve sıkıntılarını bilen ve bunları halı altına asla süpürmeyeceğine inanılan sayın Selahattin Sarıoğlunun gireceği yeni kulvarda siyaset yapacak olması siyasete farklı bir renk katması bekleniyor. Sarıoğlu'nun bu hamlesi ve seçilmesi halinde Ak Parti'nin Parlemanto'da daha güçlü girmesine sebep olacak. Ak Parti tüm illerde bu simaları bulup Parlemantoya göndermesi ise daha bir yapıcı ve çözüm üreten bir parlemantonun şekillenmesine vesile olacağı konuşuluyor. 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2018, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER