Pütürge ve Doğanyol’da ilkokula giden tüm öğrencilere mont dağıtımı yapıldı

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı (PDEV) tarafından sosyal dayanışma faaliyetleri kapsamında vakıf üyesi ve Pütürgeli hayırsever iş insanı Hüseyin Türkan’ın katkı ve destekleriyle Pütürge ve Doğanyol’daki ilkokula giden tüm öğrencilere herhangi bir ayrım gözetmeksizin kışlık mont dağıtımı yapıldı.

Pütürge ve Doğanyol’da ilkokula giden tüm öğrencilere mont dağıtımı yapıldı

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Özatilla, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Üyesi iş insanı Hüseyin Türkan, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Üyesi Aydın Öztürk birlikte Pütürge ve Doğanyol ilçesinde kışlık montları dağıttılar. Doğanyol Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Conger’de dağıtımlarda bulundu.

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener ve beraberindeki vakıf heyeti Pütürge Kaymakamı Özgü Özen’i ziyaret ederek, vakıf çalışmaları hakkında bilgi vererek, karşılıklı fikir almış verişinde bulundular.

Pütürge ilçesindeki mont dağıtımı Kaymakam Özgü Özen’in de katıldığı tören de Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndaki tüm ilkokul öğrencilerine kışlık montları teslim edildi. Pütürge genelindeki diğer montların dağıtım ve okullara ulaşımını ise Pütürge Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üstlendi.

Pütürge’nin Bakımlı İlkokulu ve Doğanyol’un Gökçe İlkokulu’ndaki kışlık montları vakıf yönetimi tarafından okul idarecilerine teslim edildi. Doğanyol ilçesinde ise Doğanyol İlkokulu’nda vakıf yöneticileri öğrencilere kışlık montlarını giydirdi ve kalan diğer okulların mont dağıtımını ise Doğanyol Kaymakamlığı üstlendi.

Tüm öğrencilere aynı zamanda çikolata ikram edildi.

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, “Vakfımızın tek amacı ve hedefi eğitimdir. Pütürgeli hemşehrimiz, vakıf üyemiz ve hayırsever iş insanı Hüseyin Türkan’a Malatya il merkezinde 509 yetim çocuğumuza, Pütürge ve Doğanyol ilçesinde ise hiçbir ayrım gözetmeksizin ilkokula giden 1009 öğrencimize kışlık mont dağıtımından dolayı teşekkür ediyoruz. Pütürge ve Doğanyol’da üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz için kaynak kitap oluşturulması konusunda da bir çalışmamız olacak. Vakfımız eğitim ile ilgili konuların yanındaki çalışmalarının yanında, gurbet ile sıla arasında da köprü görevi üstlenecektir. Vakfımızın ayakta durması için her zaman kıymetli destek ve katkılarını veren hayırsever bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER