YMS'de Para Krizini Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Çözecek

ERTV Ekranlarında yayınlanan Futbol Akşamı programının yayın konuğu olan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Hacı Ahmet Yaman, valilik raporu ve takımın durumu hakkında açıklamalarda bulunurken, krize Valilik ve Büyükşehir Belediyesi el attı.

YMS'de Para Krizini Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Çözecek

Birçok futbolcusunun sözleşmesini feshetme durumuna geldiği Yeni Malatyaspor'da krize Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan el attı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, koordineli bir şekilde 10 Ocak'a kadar bulunması gereken 13 milyonu bir şekilde yapılacak desteklerle temin edecek.

Basında yer alan 26.04.2012-15.10.2022 tarihli Malatya Valiliği denetleme raporunun 2 ay önce yapılan bir denetleme olduğunun altını çizen Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Hacı Ahmet Yaman,"Biz ilk göreve geldiğimizde kulube 2 milyon 700 bin lira para aktardık. 15 gün sonra bazı çatlak sesler çıkmaya başladı. Bizde Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla konuştuk. Bunu araştırabileceklerini ifade ettim. Rapor 2 ay öncenin raporu. Onlarda denetmenlerini gönderdiler ve yatırılan paranın hesabını gördüler. Mustafa Eskihellaç'ın parası da dahil buna. Göreve geldiğimiz zaman satmış olduğumuz futbolcunun parasını kullandık.(Mustafa Eskihellaç) Futbolcunun parası bittikten sonra ilk paramızı 2 milyon 700 bin lira kasamıza aktardık. Zaten bu aktarılan parayla kulüp mü döner. Bütün futbolcularımızın paralarını yatıracağız. Hiçbir futbolcumuz boşa çıkmayacak. Toplamda 10 gün süremiz var aşama aşama olarak. Lazım olan para için iş adamlarımızın kapısını da çalarız, bu parayıda buluruz. Valilğimiz ve Malatya Büyükşehir Belediyemiz de gerekeni yapacak. Şubat ödemelerin için de yönetim olarak biz devre gireceğiz. Yaklaşık 10 milyon lira üstlenilecek.

Yeni Malatyaspor Kulübü AS Başkanı ve Mali İşler Sorumlusu Faruk Günbay ise mali tablo hakkında yaptığı açıklamada; "Bugüne kadar (27.12.2022) futbolculara ödenen para 24 milyon 349 bin. Bunlar sadece futbolculara ödenen paralar.(Eski alacakları, sözleşmelerindeki peşinatları ve maaşları) acil olarak şuan futbolculara toplam ödenecek para 13 milyon" dedi. 

Yeni Malatayspor'da transfer tahtasının açılması için toplam 160 milyon liraya ihtiyaç var.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER