Millet Bahçesi İle Bütünleşen 'Yeşil Kuşak' Projesi Gövde Gösterisine Dönüştü

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarafından 4 yıl önce "Yeşil Kuşak" projesi kapsamına alınan İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun yıkımı ile Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek olan alan için Malatya Büyükşehir Belediyesi yıkım programı yapıyor.

Millet Bahçesi İle Bütünleşen 'Yeşil Kuşak' Projesi Gövde Gösterisine Dönüştü

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarafından 4 yıl önce "Yeşil Kuşak" projesi kapsamına alınan İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun yıkımı ile Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek olan alan için Malatya Büyükşehir Belediyesi yıkım programı yapıyor.​

2014 yılında Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarafından açıklanan "Yeşil Kuşak" projesi, devlet projesi adıyla 'Millet Bahçesi' olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. TOKİ tarafından uzun zaman Battalgazi Belediyesine devri yapılamayan İnönü Stadyumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir çok illerde bulunan eski stadyumların yıkılarak Millet Bahçesi yapılacağını açıklanmasının ardından hızlandırıldı ve 3 Kasım  günü saat 14.00'da ilk kazma vurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği eski stadyumların yıkılarak "Millet Bahçesi" olarak vatandaşların hizmetine sunulacağı açıklamalarının ardından bir çok ilde eski stadyumların yıkımları tek tek başlamıştı. Malatya İnönü Stadı'nın içinde bulunduğu bu projenin millet bahçesine dönüştürülmesi kararının ardından herkes bu alanda proje sahibi olan Battalgazi Belediyesinin yıkım çalışmasını yapmasını beklerken, alınan kararla bu çalışma diğer illerde olduğu gibi Malatya'da da Büyükşehir Belediyesi'ne verilmişti. Ancak hiç bir ilde yıkım işlemlerinde program yapılmazken, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi'ne nispet eder gibi bu yıkım programını neden gövde gösterisine çevirdiği ise tartışılır.

Gerçekleşecek olan yıkım programı için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Büyükşehir Belediyemiz tarafından MİLLET BAHÇESİ'ne dönüştürülecek İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun yıkımı nedeniyle düzenleyeceğimiz programa tüm halkımız davetlidir" dendi.

Battalgazi Belediyesince Atatürk Kız Lisesi, Nene Hatun ilköğretim okulu ve Sanat okulu oradan kaldırılarak Devlet Su İşlerinin de bir kısmını o parka dahil edilerek, 200 dönümlük park alanının Malatya'ya kazandırılması adına dönemin  Valisi ve TOKİ Başkanı ile görüşmeler yapılmış, Proje  biraz uzasada belli  bir süre sonra süreç başlamış ve proje kapsamında olan Atatürk Kız Lise Battalgazi Belediyesi tarafından kısa bir sürede Selçuklu Mahallesi’ne yapılan 24 derslikli modern binaya taşınmış, eski bina ise yıkılmıştı.

Battalgazi Belediyesi tarafından Milli Eğitim İle yapılan protokol çerçevesinde kısa bir üsre içerisinde Atatürk Kız lisesini yapılarak teslim edilirken, Büyükşehir Belediyesi ise Sanat Okulu için daha yer bile bulamamıştı? yoksa bulmak mı istenmedi ? Ortalama 310 binin üzerinde nüfusu olan bir ilçe Belediyesi tarafından açıklanan bir çok proje kısa süre içerisinde hayata geçerken, Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıldır yer bulunup yapılamayan bir okul ise vatandaşların kafasından sadece soru işaret olarak kaldı.

Stadın yıkımının tamamlanması sonrasında aynı parsel içerisinde bulunan Atatürk Spor Salonu, Turgut Özal Kamp Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası ve ekleri ile Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu'nun da yıkımı gerçekleşecek.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 19:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat
murat - 4 yıl Önce

Herkes rant peşinde

Hekimhanlı
Hekimhanlı - 4 yıl Önce

Battalgazi belediyesi bencede yapmalıydı. Seçim zamanı artık herkes bildiğini yapacak

Bünyamin
Bünyamin - 4 yıl Önce

Gösterişi seven bir milletiz yapacak birşey yok.

SIRADAKİ HABER