Malatya'da 2 Öğretmen FETÖ'den Tutuklandı!

2 eski öğretmeninde aralarında olduğu FETÖ/PDY silahlı terör örgüt karar duruşmalarında 3 sanığa mahkemece hapis cezaları verilirken, 1 sanık ise beraat etti.

Malatya'da 2 Öğretmen FETÖ'den Tutuklandı!

2 eski öğretmeninde aralarında olduğu FETÖ/PDY silahlı  terör örgüt karar duruşmalarında 3 sanığa mahkemece hapis cezaları verilirken, 1 sanık ise beraat etti.

Fethullahçı terör örgütünün ve paralel devlet yapılanmasına üye oldukları ve bu örgüt adına hizmette bulundukları önceden tespit edilen biri tutuklu olan iki öğretmen için mahkeme heyeti 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca tutuksuz olarak yargılama sürecinde olan üniversite öğrencisine ise toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

2 ĞRETMENE CEZA

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanması kapsamında hakim karşısına çıkan sanıkların karar duruşmasında eski öğretmenlerden Gürsel Y’ye bu örgüte üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis verirken, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme ayrıca, tutuksuz yargılanma süreci olmasına rağmen gerçekleşen duruşmaya katılmayan eski öğretmenlerden Hamza A’ya ise bu örgüte üye olmak suçlarından 7 yıl 6 ay hapis cezası ile tutuklanması için yakalama kararı verdi.

KARAR DAVALARI DEVAM ETTİ

Mahkeme heyeti tutuksuz olarak yargılama süreci devam eden Nazan Ö, için ise beraat kararı verirken, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının devam eden karar duruşmasında ise tutuksuz olarak yargılanan Üniversite öğrencisi Kübra S'ye Fetö "silahlı terör örgütüne üyü olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Ceza verilen sanıklar için mahkeme heyeti fethullahçı terör örgütünün iletişim programı olan “ByLock” kullanıcı olmaları ve aynı zamanda her sanığın haklarında güçlü deliller olmasından dolayı ceza hükmetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 19:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
A.kkk
A.kkk - 5 yıl Önce

Malatya İmam Hatip lisesi Tacettin sözer Serkan durmuş Bunlara bakiinnnn

SIRADAKİ HABER