Malatya Yoncalı Barajında ön yüz beton imalatı başladı

Genel Müdür Yıldız’dan Yoncalı Müjdesi Malatya Yoncalı Barajında ön yüz beton imalatı başladı

Malatya Yoncalı Barajında ön yüz beton imalatı başladı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Malatya’ya yaptığı yatırımlarla Malatya ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Malatya ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
 
Malatya ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.
Malatya’nın Arguvan ilçesinde yapımı devam eden Yoncalı Barajı'nın ön yüz beton imalatlarına başlandı.

Ön Yüz Beton İmalatlarına Başlandı

Gövde dolgusu tamamlanan Yoncalı Barajının ön yüz beton imalatlarına başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Yoncalı Barajının tamamlanması ile 174 bin 90 dekar arazi sulanacaktır.Yoncalı Barajı'nın en önemli aşamalarından birisi olan kaya dolgu imalatlarıgeçen yıl tamamlandı. Bugün başlanan ön yüz beton imalatlarının 2021 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Yoncalı Projesinin bütün bileşenlerinin tamamlanması ile 2021 birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 164,43 milyon TL tarımsal katkı sağlanacaktır.’dedi.

Yoncalı Barajı temelden 98 metre yükseklikte olup 114 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahiptir. Barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. 

Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri; 
1-Akören 2- Alhasuşağı 3- Armutlu 4- Asmaca 5- Aşağısülmenli 6- Bozan 7- Çavuş 8- Çevreli 9- Ermişli 10- Eymir 11- Gökağaç 12- Gümüşlü 13- Güngören 14- İsaköy15- Karahöyük 16- Kızık 17- Kömürlük 18- Kuyudere 19- Morhamam 20- Tarlacık 21- Tatkınık 22- Yeniköy 23- Yukarısürmenli
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER