Malatya'da 15 Temmuz Programı Düzenlendi

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Düzenlendi

Malatya'da 15 Temmuz Programı Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' başlığı altında İlimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sümer Park'ta düzenlenen anma programına Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, AK Parti Milletvekilleri Av. İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Umut Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Badem, İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Altın,  İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve 2. Ordu Komutanlığına Bağlı Bölge Bando Komutanlığının İstiklal Marşı'nı seslendirilmesiyle başlayan program, şehitlerimizin ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programında konuşan Vali Hulusi Şahin ile AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder 15 Temmuz 2016'da yaşananları anlatarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” ile sporcular tarafından tören alanına ulaştırılan Sancak Vali Hulusi Şahin’e takdim edildi. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından  etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “15 Temmuz Millete Sesleniş Konuşması” ekranlarda izlendi. 

Program sonunda 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan Sela, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizdeki camilerde de aynı anda okundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER