Kaban, Malatya'daki Radyo Köyü'nün Açılışına Katıldı

TRT'nin "6 Mayıs Radyo Günleri" etkinliği kapsamında oluşturulan Malatya'daki Radyo Köyü'nün açılış törenine Vali Ali Kaban, katıldı.

Kaban, Malatya'daki Radyo Köyü'nün Açılışına Katıldı

TRT'nin "6 Mayıs Radyo Günleri" etkinliği kapsamında oluşturulan Malatya'daki Radyo Köyü'nün açılış törenine Vali Ali Kaban,  katıldı.
 
Etkinlik kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi arkasındaki alana, Radyo Köyü ile cam stüdyo kurulan ve 6 Mayıs'a kadar sürecek etkinliğin açılış töreninde Vali Ali Kaban, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, kent protokolü ve vatandaşlar hazır bulundu.
 
TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Göğüs’ün konuşmalarının ardından Vali Ali Kaban, açılışta yaptığı konuşmada, radyonun "erken dönemin yayın aracı" olduğunu belirterek, bugün gelinen noktada birçok yeni yayın vasıtalarının devreye girmesine rağmen radyonun saygınlığını yitirmediğini vurguladı.
 
Radyoyu görsel yayınlardan daha çok kullandığını anlatan Vali Ali Kaban, "Çünkü dinlemesi çok daha kolay. Bir görüntüye dikkatinizi toplamanız gerekmiyor ve görmediğiniz bir şeyi size hayal etme gücü veriyor. Radyonun belki de en büyük orijinalliği de bu. Siz bir şeyi dinlerken aslında zihninizle yüreğinizle onu canlandırmak suretiyle tasvir etme gücünü kaybetmemiş oluyorsunuz." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Kaban, Sayıştay Başkanı Baş, TRT Genel Müdür Yardımcısı Durdu ve AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya tarafından Radyo Köyü'nün açılışı gerçekleştirildi.
 
Vali Kaban ve beraberindekiler, köydeki stantları gezdi.

bülten

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER