'Hakkımı Helal Etmiyorum'

Saadet Partili adaylar seçim çalışmaları kapsamında Hal Pazarı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinledi. Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, hal pazarı esnafının sorunlarını dile getirerek, Saadet Partisi’nin başka partilerle ittifak yaptığı iddialarına yanıt verdi. Marasalı ayrıca, siyasi parti ve adaylara eşit şartlarda yarışma imkanı vermediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakkını helal etmediğini söyledi.

'Hakkımı Helal Etmiyorum'

Saadet Partili adaylar seçim çalışmaları kapsamında Hal Pazarı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinledi. Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, hal pazarı esnafının sorunlarını dile getirerek, Saadet Partisi’nin başka partilerle ittifak yaptığı iddialarına yanıt verdi. Marasalı ayrıca, siyasi parti ve adaylara eşit şartlarda yarışma imkanı vermediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakkını helal etmediğini söyledi.

Saadet Partisi seçim çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Cemali Marasalı, Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt ve beraberindeki heyet Hal pazarını ziyaret ederek esnaflarla bir araya geldi.

Esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerine kulak veren ikili, yerel seçimlerde de destek istedi.

Esnafın sorunlarını dinledikten sonra açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt hal pazarı esnafının sorunlarından bahsederek, esnafın iktidar partisine tepkili olduğunu ve bu tepkininde sandıklara yansıyacağına dikkat çekti. Akkurt, “Bugün sebze ve meyve halindeyiz, buradaki esnaflarımızla görüşüyoruz. Buradaki esnafımızda memleketin geldiği halden, piyasalara müdahale edilmesinden şikayetçi. Piyasalara müdahale edilmezse buradaki esnafımız işlerini daha kolaylıkla yürütebilecek durumda. Son günlerde hal esnafı ile ilgili çok farklı yönlere çekilmiş söylemler var. Bundan dolayı çok şikayetçiler. Yanlarındayız. Onların sorunları ile ilgili de Saadet partililer olarak çözümlerimiz var. 31 Mart yerel seçimlerinde sandıklara yansıyacak bu tepkiler. Saadet Partisi’ni önümüzdeki dönemde iktidara taşıyacak diye umut ediyoruz ve bütün bu piyasadaki sıkıntılarla ilgili çözümlerimizi hem yerel anlamda hem genel anlamda milletimize yansıtacağız.” diye konuştu.

“ESNAFA KARŞI ALGI OPERASYONU YAPILIYOR”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Cemali Marasalı ise Esnafa karşı bir algı operasyonu yapıldığını belirterek, tanzim satışlar üzerinden hükümeti eleştirdi, “Türkiye’de 12 milyon insanın ekmek yediği bir sektörün Malatya’daki temsilcilerinin misafiriyiz bugün. Sebze halinde esnafımızı ziyaret ediyoruz. Türkiye’de maalesef iş çığırından çıkmış durumda. Gerçekler bir tarafa algı operasyonları ile mücadele etme noktasında esnafımıza yönelik haksız ithamlar, yüksek kar marjlı suçlamalar, fırsatçılık suçlamaları var. Burada görünen gerçekler o ki esnafımızın en fazla kazancı yüzde 8. Bunun bir kısmını vergiye, işçiliğe düşürüldüğü zaman yüzde 4 ya da 5 civarında bir kar marjları kalıyor. Bu da ticaretin devam edebilmesi için gerekli olan bir husus. Yine peygamber efendimizin bir hadisi şerifinde Efendimiz buyuruyor ki; Narh pazarın kendisidir, arz ve talep fiyatları belirler. Dolayısıyla modern ekonominin de beyan ettiği üzere fiyatlara müdahale edilmesinde devletin, belediyelerin bu konularda araya girmesi sıkıntılı bir sürecin başlangıcı oluyor. Yine bilinen bir gerçek bugün tanzim satış denilen bu hadise Malatya’da yok ancak Malatya’da da yapılan bir uygulama var. Belediyeler devlet eliyle zararına mal satışına teşvik ediliyor. 5 liraya alıyorlar 3 Liraya satıyorlar. Mart’ın sonuna kadar vatandaşın gözünü boyama peşindeler. Malın bollaşması halinde Nisanın sonuna doğru sebze meyve fiyatının çok daha gerilere gideceğine inancımız tam. Hava şartları, bazı yerlerde sel felaketi, bazı yerlerde hastalıklar bu durumu etkiledi, tetikledi. Biz inanıyoruz ki Nisan sonunda fiyatlar dengeye gelecek.” şeklinde konuştu.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Marasalı, 1994 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan algı operasyonlarının bugün Saadet Partisi’ne yapıldığını ifade ederek, eşit şartlarda yarışma imkanı sağlamadığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakkını helal etmediğini söyledi. Marasalı, “Yine algı operasyonlarından biri ile ilgili sebze pazarı esnafı ile yaptığımız ziyarette şunu gördük; deniliyor ki Saadet Partisi falan parti ile ittifak yaptı. Buradan hasseten Sayın Cumhurbaşkanına rica ediyoruz. 1994 yılında kendisine nasıl operasyon yapıldıysa kendisi aynı operasyonu bugün bize reva görmekte. İttifak yapılmadığı halde, Saadet Partisi bin 389 seçim bölgesi tamamında tek başına seçime giren tek parti olmasına rağmen hala ısrarla aynı şeyi kendisine tekrarlatıyorlar, kendisine doğru bilgi vermiyorlar, kendisine yalan söylüyorlar. Dolayısıyla bundan vazgeçmesini bir Müslüman kardeşi olarak istirham ediyorum. Bize projelerimiz yoktur diyebilir, iyi yönetemezsiniz diyebilir, hatta ve hatta sizler kötü insansınız da diyebilir ama ısrarla aynı yalanı tekrarlaması şahsen beni yaralıyor. Ben bir Müslüman olarak kendisine hakkımı helal etmediğimi ifade ediyorum eşit şartlarda yarışma imkanı vermediği için.” dedi.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER