Geçici ticaret alanları hızlıca belirlenmeli

Asrın felaketinde ağır yara alan Malatya'da, hayatın normalleşmesi adına çalışmalar sürerken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremin ilk günleri yaşanan ekmek ve su ihtiyacının bugün yerini insanların hayatını nasıl devam ettireceğini düşünmeye bıraktığını söyledi.

Geçici ticaret alanları hızlıca belirlenmeli
banner76


Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şehrini bırakmayan esnafımızın ve tüccarımızın kalmaya devam etmesi, gidenlerin de geri gelmesi için uygun alanlar belirlenerek çeşitli sektörlere tahsis edilmeli, geçici süreyle de olsa konteynerlerde ticaret yapmalarının önü açılmalıdır" dedi.

Depremin yaşandığı 11 ilde on binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yüzbinlerce konut ve iş yerleri bir bir yıkıldığını belirten Sadıkoğlu, "Yıkılan ve hasar alan binalar ile iş yerleri şehirlerde ciddi bir mağduriyet doğurdu. Ülkemize geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bir daha ülkemize böyle bir afet yaşatmasın. Depremin ilk bir iki günü ekmek su olan ihtiyaç bugün yerini insanların hayatını nasıl devam ettireceğini düşünmeye bıraktı” şeklinde konuştu.

“Yeni alanlar belirlenerek geçici süreyle de olsa ticaretin önü açılmalı”

Şehrini bırakmayan esnafın ve tüccarın kalmaya devam etmesi, gidenlerin de geri gelmesi için uygun alanlar belirlenerek çeşitli sektörlere tahsis edilmesi çağrısı yapan Sadıkoğlu, “İş yerleri büyük ölçüde hasar alan işletmeler ürünlerini çıkarmak istiyor. Bununla ilgili destekler bekliyoruz. Malzemesini çıkaran işletmelerin başka şehirlere göç etmesini önlemek için biran önce yeni ticari alanlar belirlenmeli. Şehrimizdeki esnafımızın ve tüccarlarımızın hemen hemen yarısı iş yerlerini terk etmiş durumda. Biran önce bunları geri döndürebilmek için yeni alanlar gösterilmesi lazım" ifadelerini kullandı.


Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerekli organizasyonu yapmaya hazır oldukları ifade eden Sadıkoğlu, "Büyükşehir Belediye binası yanı gibi büyük alanlarda kurulacak olan konteyner çarşı sistemi ile firmaları yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Firmaları şehrimizde tutmak için bunları yapmamız lazım, bu imkânı sunmazsak gidenleri geri getirme şansımız yok. Normalleşme sürecinde şehrin ayağa kalkması, ticaretin ayağa kalkmasından geçtiğini düşünüyoruz. Acil eylem planları hazırlanması lazım. Şehir merkezinde binası yıkılan okulların bir an önce hafriyatlarının kaldırılarak oluşacak alanlar çeşitli sektörlere tahsis edilmeli, geçici süreyle de olsa ticaret yapmalarının önü açılmalı. Günlerdir bu konuyla ilgili yaptığımız girişimler ve görüşmeler bir türlü sonuç bulmuyor. Şehrini bırakmayan esnafımızın kalması, gidenlerin de geri gelmesi için yetkililerden bu adımları ivedilikle atmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Üyelerimizin ve şehrimizin yanındayız”

Depremin yaşandığı ilk günden bugüne sahada olduklarının altını çizen Sadıkoğlu, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar olduğu gibi deprem sürecinde de esnafımızın, tüccarımızın ve sanayicimizin yanındayız. Yanında olmaya da sonuna kadar devam edeceğiz. Depremin meydana geldiği ilk günden bu yana gerek sıkıntılarını çözmek gerekse yardım faaliyetlerimizle üyelerimizin ve şehrimizin yanında oluyoruz. Böyle bir dönemde kare kare fotoğraf paylaşmıyoruz, paylaşılmasını da doğru bulmuyoruz. Sahada olmayı sürdürüyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER