Büyükşehir'den Malatya Mimarlar Odası'na Cevap

Malatya Mimarlar Odası Başkanlığı tarafından Basın Yayın Kuruluşlarına gönderilen; maksatlı ve kamuoyunu yanlış yönlendiren basın açıklamasına karşı düzeltme ve cevabi yazımız aşağıdaki şekildedir:

Büyükşehir'den Malatya Mimarlar Odası'na Cevap

Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen bütün vizyon proje ve yatırımlarda olduğu gibi; Şehrimizin bütün paydaşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve ilgili yatırımın muhtemel kullanıcıları davet edilerek projeye ilişkin görüş ve önerileri alınmaktadır. 

İddiaya konu Şire Pazarı ve Buğday Pazarı Projelerinde de, hem yer belirleme; hem de proje detaylarını konuşmak üzere Şehrimizin konuya ilişkin paydaşlarının tamamı davet edilerek görüş ve önerileri alınmıştır. 
Malatya Mimarlar Odası da görüş ve önerilerini bildirmek üzere davetlilerimiz arasında yer almış olup; projeye ilişkin fikirleri yöneticilerinden ve üyelerinden talep edilmiştir. Bunun üzerine sunulan önerileri taslak proje olarak 1 hafta içinde sunacaklarını belirtmelerine rağmen yaklaşık 2 ay sonra açıklamaya konu edilen proje taslaklarının görsellerini sunmuşlardır. Belediyemiz yetkilileri tarafından, sunulan projedeki görüş ve öneriler de dikkate alarak projenin şekillenmesi sağlanmıştır. Hatta projenin şekillenmesinde Malatya Mimarlar Odası’nın da önemli katkıları olmuştur. 
İddia edildiği gibi proje müellifinin seçiminde “adrese teslim” bir iş yapılmamış; aksine benzeri işlerde tecrübesi olan, iddiaya konu işleri yapmak hususunda gerekli yetkinlikleri ve yeterlilikleri bulunan firmalara usulüne uygun şekilde davet mektupları gönderilmek suretiyle ihale sürecine başlanılarak tamamlanmıştır. 

Ayrıca Belediyemizin şu anda devam eden yaklaşık 60 adet projesi vardır; ancak bunların sadece 2 tanesi ilgili firma tarafından yapılmaktadır. Bu yönüyle de Büyükşehir Belediyemizin tüm projelerinin ilgili firmaya verildiği yönündeki iddialar gerçek dışıdır. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER