Ağbaba,'Esnaf canının derdine düşmüş'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan işyerlerinin kirasına yapılan zamları eleştirerek “Esnaf canının derdine düşmüş, devlet kiraya zam peşinde” dedi. Ağbaba, Bakan Zümrüt Selçuk’un vakıf kiracısı esnafa yapılan kira zammının durdurulduğunu açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ağbaba,'Esnaf canının derdine düşmüş'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan işyerlerinin kiralarına zam yapılmasını eleştirerek, “Koyun can derdinde, kasap et.Bir taraftan esnafa kira yardımı yapıp diğer taraftan kiraya zam yapmak nasıl bir çelişkidir?” ifadelerini kullandı.

FAALİYETLERİ DURDURULAN ESNAFIN KİRALARINA ZAM YAPILMADI. PEKİ SİFTAH YAPAMAYAN ESNAF ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, vakıf kiracısı olan esnaflara yapılan zam ve icra işlemlerinin durdurulduğunu belirtmesine rağmen, cümlelerle oynanarak halkın kandırıldığını kaydeden CHP’li Ağbaba; “İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda Covid-19 salgını dolayısıyla faaliyetleri durdurulan veya kısıtlanan vakıf kiracıları için kira artışı yapılmayacağı belirtiliyor. Peki ya faaliyeti durdurulmayan, kısıtlanmayan ama siftah bile yapamayan vakıf kiracıları ne olacak? Örneğin Malatya’da Vakıflara ait işhanında 50 nin üzerinde dükkan var ama sadece çay ocağının kirasına zam yapılmayıp, diğer işyerinin kirasına zam yapıldığı belirtiliyor. Aralarında tekstilcilerin, manifaturacıların,ayakkabıcıların bulunduğu çok sayıda esnaf mevcut kirayı bile ödeyemezken, zamlı kirayı nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başladı.Vakıf kiracısı esnaflara yapılan kira zammının durdurulduğunu söylemek insanların aklıyla alay etmektir” dedi.

İŞYERİ SAHİPLERİ DEVLETTEN DAHA VİCDANLI

Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya’daki kiracısı olan esnafa 10 gün önce 2021 yılı için kira artış oranlarının yer aldığı evrakların tebliğ edildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Siftah yapamadan dükkanını kapatan, evine ekmek götürme telaşıyla yaşam mücadelesi veren esnaflarımız kiralarda düşüş beklerken, önlerine konulan zamla şaşkına dönmüş durumdalar.Vakıf kiracısı esnaflar, “İndirim yapmadınız, bari zam yapmayın.Başka esnafların mal sahipleri daha vicdanlı. 2 aylık kirasını almayan, kira artışı yapmayan mal sahipleri var. Biz devletin kiracısıyız. Onlardan daha zor durumdayız” diyorlar. Pandemi döneminde esnafın kirasına artış yapılması gibi yanlış uygulamaya son verilmeli, işyerleri mevcut rakamlar ile kiraya verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2020, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER