Battalgazi Tur Otobüsü Tarihe Yolculuk Etmeye Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’da ilk kez 2014 yılında hizmete sunulan Tur Otobüsü, ‘Tarihe Yolculuk’ turlarına bu ylda devam ediyor. Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü, vatandaşlara Battalgazi'nin tarihi yerlerini tanıtmayı sürdürdü.

Battalgazi Tur Otobüsü Tarihe Yolculuk Etmeye Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’da ilk kez 2014 yılında hizmete sunulan Tur Otobüsü, ‘Tarihe Yolculuk’ turlarına bu ylda devam ediyor. Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü, vatandaşlara Battalgazi'nin tarihi yerlerini tanıtmayı sürdürdü.​

Eski Belediye Meydanı’nda gün içerisinde öğleden sonra saat 15.00’de tur gerçekleştirecek olan Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü’ne vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlar, Tur Otobüsü ile düzenlenen bu turların tarihi ve kültürel varlıklara karşı duyarlılık noktasında farkındalık oluşturduğunu ifade ettiler.

Tur yolcularından Nurullah Varol, yapılan turda tarihi mekanları gezerek oranın tarihi havasını teneffüs ettiklerini ifade ederek,"Malatya'yı, Doğu Anadolu'yu Anayurt yapan Battalgazi ilçesindeki tarihi mekanların bir çoğunu her Malatyalı gibi bende sıkça ziyaret etme imkanı bulamadım. Sayın Selahattin Gürkan'ın yapmış olduğu bu hizmeti takdirle karşılıyorum. Malatya'da ki bir çok tarihi yerlerin restore edildiğini haberlerden takip ediyorduk. İnşallah bu hizmet sayesinde restoresi gerçekleşen tarihi eserleri tek tek gezerek oranın tarihi havasını teneffüs edip, Battalgazi'nin ruhunu yeniden yaşamaya gayret göstereceğiz. Bu hizmetten dolayı sayın Battalgazi Belediye başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ederim"dedi.

Kayseri'den Malatya'ya misafir olarak geldiklerini söyleyen Adil öner ise,"Malatya’da misafir olarak bulunuyoruz. Kayseri'den geliyoruz. Darende’den dün çıktık buraya geldik. Aslında yarın arabayla gezmeyi düşünüyorduk o tarihi yerleri ancak bu çok güzel bir tesadüf oldu. Battalgazi'mizin tarihi mekanlarını özellikle gezip görecektik. Tesadüfen arkadaş bu hizmetin Battalgazi Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verildiğini söyleyince bizde eşim ile birlikte bindik. Oldukça heyecanlıyız. Ben Üniversiteden emekliyim.Tur rehberimizde Sanat Tarihi mezunuymuş. İnşallah güzel bir gezi olur. Malatya’ya ilk defa geldik. Bu da çok güzel bir hizmet"şeklinde konuştu.

Tura katılan, Aydın Öztatar,"Selehattin Beyin hizmetlerini çok beğeniyorum. Eski Malatya tarihi bir yer olduğu için her zaman görmek isteriz. Bu hizmet için teşekkür ediyoruz"ifadelerini kullandı

Bülten

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER