Battalgazi'de 750 fidan toprakla buluştu

Battalgazi Belediyesi ile Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliği ile fidan dikimi yapıldı. Eskimalatya’da ki Hasan Basri Türbesi yanında bulunan alana toplam 750 fidan dikimi gerçekleştirildi. 

Battalgazi'de 750 fidan toprakla buluştu

Battalgazi Belediyesi ile Çevre Koruma Dergisi ÇEVKOR işbirliği ile ağaçlandırma çalışması yapıldı. Eskimalatya’da bulunan Hasan Basri Türbesinin yan tarafından bulunan dikim alanlarına toplamda 750 adet fidan dikimi gerçekleştirdi. Düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Çevre Koruma Dergisi üyelerinin yanı sıra Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcılarından Zafer Kırçuval ve İsmet Sarıgül, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Güzel, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Süleyman Şahin’in yanı sıra bazı belediye personelleri katıldı. Programda bir konuşma gerçekleştiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, fidan dikiminin önemini vurgulayarak, doğanın ve yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için fidan dikiminin önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

BAŞKAN GÜDER: “GELECEK NESİLLERE DAHA GÜZEL BİR MALATYA BIRAKMAK İSTİYORUZ”

‘Gelecek nesillerimize bırakacağımız en güzel miras ağaçtır’ diyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugün gönüllü kuruluşumuz olan ÇEVKOR ile birlikte 750 adet fidanımızı toprakla buluşturduk. Ağaç yok ise hayat olmaz. 40 tane insanın 1 saatte kirlettiği havayı bir yetişkin ağacımız 1 saatte temizleyip oksijene dönüştürüyor. Battalgazi Belediyesi olarak sürekli fidan etkinliği gerçekleştiriyoruz. Fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz ve buluşturmaya da devam edeceğiz. Gelecek nesillere daha yeşil daha güzel ve daha oksijeni bol bir Malatya bırakmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Her ağacın bir meyvesi var. Her ağacın azasından insanlar farklı şekilde faydalanabiliyorlar. Bu faydayı göz önünde bulundurarak bu çalışmalarımızı inşallah Battalgazi olarak sürekli devam ettireceğiz. Gönüllü teşekküllümüz olan ve Ankara’dan gelip toprakla buluşturmasına katkıda bulunan ÇEVKOR Genel Müdürümüze şükranlarımı sunarak, teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
Törenin ardından ilk fidanı toprakla buluşturan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e plaket verildi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER