19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Vali Ersin Yazıcı, Sümer Park alanında düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı


Törene; 2.Ordu Komutanı Korg. Metin Tokel, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Av. Onur Demez, Vali Yardımcıları, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd.  Alb. Ercan Altın, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreni, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan’ın konuşması ile devam etti. 

Akabinde Halk Oyunları, Cimnastik, Wushu, Güreş, Kick-Boks, Muai Thai, Taekwon-do ve Karate gösterileri gerçekleştirildi.
Son olarak müzik dinletisinin gerçekleştirildiği tören; Vali Yazıcı’nın, başarılı sporculara ödüllerini vermesiyle sona erdi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Çerçevesinde “Fener Alayı Yürüyüşü” Düzenlendi
Vali Ersin Yazıcı ,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında   düzenlenen “Fener Alayı Yürüyüşü”ne katıldı.

Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihini, yad etmek için düzenlenen yürüyüşe; Vali Ersin Yazıcı, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd.  Alb. Ercan Altın, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul edilen ve gençliğe milli bayram olarak hediye edilen 19 Mayıs 1919 tarihinin 105. yıl dönümü, halkın Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirmesiyle, coşku ve heyecanla kutlandı.
Öğretmenevi önünde toplanan  vatandaşların, ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu yürüyüş, Malatya Park önünde son buldu.  

 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER