6-7 Haziran Hangi İllerde Sokağa Çıkmak Yasaklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla, Coronavirüs tedbirleri kapsamında bu hafta sonu da 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması gerçekleşecek. Peki hangi illerde 6-7 Haziran Sokağa çıkmak yasak.

6-7 Haziran Hangi İllerde Sokağa Çıkmak Yasaklandı

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlamanın olduğu 6 Haziran Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı işyerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecek. Kısıtlama günlerinde ekmek üretilen fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satılan bayiler, tatlı üretilen, satılan iş yerleri açık olacak.

Sokağa çıkma yasağı uygulanacak iller

Normalleşme sürecinin başladığı Haziran ayının ilk hafta sonunda 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak illerinde 06.06.2020 (Cumartesi)tarihi saat 00.00 ile 07.06.2020 (Pazar) tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER