'Yeşilyurt’u İstanbul’a Getirdik'

İstanbul Yenikapı’da başlayan ‘3.Malatya Tanıtım Günleri’ etkinlikleri için açılan Yeşilyurt Belediye standını ziyaret eden misafirlerle tek tek ilgilenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Standımızı ziyaret eden misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, ilçemizin tarihi ve kültürel dokusunu, gelenek ve göreneklerimizi, yöresel ürünlerimizi ve coğrafik güzelliklerimizi yanı sıra ilçemizi geleceğe taşıyacak yatırımlarımızı paylaşıyoruz.” dedi.

'Yeşilyurt’u İstanbul’a Getirdik'

İstanbul Yenikapı’da başlayan ‘3.Malatya Tanıtım Günleri’ etkinlikleri için açılan Yeşilyurt Belediye standını ziyaret eden misafirlerle tek tek ilgilenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Standımızı ziyaret eden misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, ilçemizin tarihi ve kültürel dokusunu, gelenek ve göreneklerimizi, yöresel ürünlerimizi ve coğrafik güzelliklerimizi yanı sıra ilçemizi geleceğe taşıyacak yatırımlarımızı paylaşıyoruz.” dedi. 

“MALATYA’MIZI VE YEŞİLYURT’UMUZU HER YÖNÜYLE TANITIYORUZ”
3.Malatya Tanıtım Günlerinden en güzel şekilde istifade edeceklerini dile getiren Başkan Çınar, “Yeşilyurt’un üzerinde bir nevi inşa edilen medeniyeti tekrar canlandırıp dünyanın gündemine taşımanın yanı sıra ilçemizin tarihi ve kültürel özelliklerinin daha geniş kesimlere aktarılması adına Malatya Tanıtım Günlerini  büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Malatya’lı ve Yeşilyurt’lu hemşerilerimize ayrıca burada yaşayan tüm vatandaşlarımıza Yeşilyurt’un tüm güzel güzelliklerini sunuyoruz. İlçemizin çok güçlü potansiyele sahip kültürel, tarihi, sosyal ve sanatsal zenginliklerini gurbetçi vatandaşlarımızın yanı sıra İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.” dedi.

“SILADAN GURBETE KÖPRÜ OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında düzenlenen 3.Malatya Tanıtım Günlerinde olmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Başkan Çınar, “3.Malatya Tanıtım Günleri’ni düzenleyen Malatya Dernekler Federasyonu başta olmak üzere emek ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum. İstanbul’da hem hemşerilerimiz hem de burada yaşayan vatandaşlarımızla bir arada olmaktan büyük bir kıvanç duymaktayız. 13 Ekim’e kadar açık kalacak olan tanıtım günlerinde hem Malatya’mızın hem de Yeşilyurt’umuzun sahip olduğu tüm değerleri bir bütün olarak tanıtma fırsatı bulacağız. İstanbul’da Malatya’mızı en güzel şekilde tanıtarak birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Bu tarihi kadim şehri, İstanbul halkına tanıtmaktan büyük onur duymaktayız. Açtığımız stantta ziyaretçilerimize eşsiz lezzetlere sahip yöresel ürünlerimizi ikram ediyoruz, halk oyunları gösterilerimizle geleneksel kültürümüzü tanıtıyoruz, tarihi ve turistik mekânlarımızı anlatarak kentimizin ve ilçemizin tüm güzelliklerini buraya taşımış oluyoruz. Son yıllardaki yatırımlar ve insan odaklı sosyal sorumluluk projelerimizle ülke çapında yakından tanınan Anadolu’nun en hızla gelişen ve büyüyen ilçesi Yeşilyurt’umuz’da hayata geçen devasa yatırımları burada detaylı olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Kültürel, tarihi ve tüm güzelliklerimizi İstanbul’da yaşayan Malatyalılar ve diğer ziyaretçilerle buluşturma fırsatımızı en güzel şekilde değerlendiriyoruz. İstanbul ve çevre illerden gelen gurbetçilerimizin buluşma noktası haline dönüşen standımızda Yeşilyurt’u insanların adeta hafızalarına kazımaya çalışıyoruz. Yeşilyurt, gerek insanının güler yüzü ve misafirperverliği, kendine özgü yemekleri, kirazı, suyu ve havası, gerekse de hızla büyüyen ekonomisiyle, herkesin bilmesi, görmesi, gezmesi gereken bir ilçedir. İstanbul’daki hemşerilerimiz ve İstanbullularla kucaklaşma ve kültür alışverişi imkânı yakaladığımız etkinliklerde yer almak gurur ve mutluluk veriyor. Standımızı ziyarete gelen kardeşlerimizin gözlerindeki memleket hasretini görünce, bu hizmetin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Onlar memleketin kokusunu alırken, biz de sıladan gurbete köprü olmanın sevincini yaşıyoruz. İstanbul'da yaşayan tüm Malatya’lıları tanıtım günlerine standımıza bekliyoruz." diye konuştu. 

BAŞKAN ÇINAR, GAZETECİLERE AÇIKLAMALARDA BULUNDU, STANTLARI GEZDİ

Misafirlerine Yeşilyurt’ta hayata geçen projelerin yanı sıra yeni dönem yatırımları hakkında bilgiler paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Tanıtım Günlerine yoğun ilgi gösteren yerel ve ulusal medya kuruluşlarına açıklamada bulunurken, belediyeler, kurum ve kuruluşların açtıkları stantları da ziyaret etti.

ZİYARETÇİLERE YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN HİZMETLERİ ANLATILIYOR, YÖRESEL ÜRÜNLER İKRAM EDİLİYOR

Yeşilyurt’ta hayata geçen yatırımlar ile devam eden projelerin resimlerinin yer aldığı stant da misafirlerini ağırlayan Yeşilyurt Belediye personelleri, Belediye hizmetlerini anlatan dergi, broşür ve gazetelerin dağıtımını yapıyor.  Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan yöresel oyunlara katılmayı ihmal etmeyip, Malatya’lı sanatçılar tarafından seslendirilen türkülere eşlik eden gurbetçiler, bir yandan ikramları tadarken diğer taraftan Yeşilyurt’un tanıtımlarını izleyerek memleket hasretini bu şekilde gidermeye çalışıyorlar.  
  

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER