Malatya Tanıtım Günlerinde Sanal Gözlük beğeni topluyor

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 3.Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri’nde Battalgazi Belediyesi tarafından “Battalgazi Medeniyetin Kalbi” temasıyla açılan stantta gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’mızı, Malatya’mızın zenginliklerini, güzelliklerini Malatya dışına taşımak için bizde Battalgazi Belediyesi olarak Battalgazi’deki tarihimizi, kültürümüzü ve zenginliklerimizi buraya taşıdık” dedi.

Malatya Tanıtım Günlerinde Sanal Gözlük beğeni topluyor

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 3.Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri’nde Battalgazi Belediyesi tarafından “Battalgazi Medeniyetin Kalbi” temasıyla açılan stantta gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’mızı, Malatya’mızın zenginliklerini, güzelliklerini Malatya dışına taşımak için bizde Battalgazi Belediyesi olarak Battalgazi’deki tarihimizi, kültürümüzü ve zenginliklerimizi buraya taşıdık” dedi.


Malatya Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen 3. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri'nde Malatya'nın türküleri, tarihi, kültürü, yöresel lezzetleri ve turistik değerleri tanıtılmaya devam ediyor. Tanıtım günlerinde Battalgazi Belediyesi tarafından “Battalgazi Medeniyetin Kalbi” temasıyla açılan stant yoğun ilgi görmeye devam ederken, Battalgazi Belediyesinin açtığı standın en dikkat çeken yönü ise tanıtım günlerinde ilk kez kullanılan VR (Sanal gözlük) oldu. Bu sanal gözlük ile Malatya’nın ve Battalgazi’nin tarihi yerlerini ‘Sunam’ adlı parça eşliğinde tanıtan Battalgazi Belediyesi, vatandaşları tarihi bir yolculuğa da çıkarıyor.

İstanbul’daki Tanıtım günlerinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye operasyonuna destek vermek için alandaki vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti. Gerek Malatya’da gerek İstanbul’da Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek için yapılan Türk Bayrağı dağıtımı vatandaşlardan takdir topladı. 

GÜDER: “ZENGİNLİĞİMİZİN FARKINA VARILSIN”

‘Türkiye’de olan bir zenginliğin farkına varılmasını istiyoruz’ diyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya Tanıtım günlerinde Malatya’mızı, Malatya’mızın zenginliklerini, güzelliklerini Malatya dışına taşımak için Malatya’daki diğer ilçeler gibi bizde Battalgazi Belediyesi olarak Battalgazi’deki tarihimizi, kültürümüzü ve oradaki zenginliklerimizi buraya taşıyalım istedik.  Battalgazi için biz ‘Medeniyetin Kalbi’ diyoruz. 5 bin yıl önce bir medeniyet şekillenmesi olmuş. Devlet geleneği oluşturulmaya çalışılmış. O gün oluşturulan medeniyet temelleri günümüze kadar aktarılmış. Bir yandan Arslantepe Höyüğümüz diğer taraftan Selçuklu eseri olan 800 yıllık bir geçmişe sahip olan Ulu Camimiz. 400 yıllık geçmişi olan, birçok insana ev sahipliği yapmış olan, birçok kültürün etkileşimine katkı sağlayan Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ımızı, Malatya’da yaşayan aile kültürünü, aile yaşamını Poyraz Konağımız ile tanıtmak için buradayız. Geçmişteki hamam kültürünü anlatmak Tahtalı Hamam Müzesinde resimlerle, figürlerle ve ilgili görsellerle tarihi eserlerimizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Battalgazi sınırları içerisinde Askerlik müzemiz var. O müzemizin içine girdiğinizde birçok güzellikleri, bir yaşanmışlıkları, birçok zenginlikleri görebiliyorsunuz. Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu eserlerin ayağa kaldırılmasında çok etkisi ve katkıları oldu. Yine diğer tarafta Battalgazi’mize Allah vergisi olan Alternatif tıp olarak tabir ettiğimiz şifalı içme sularımızın bulunduğu İspenderemiz var. Böbrek hastalıkları başta olmak üzere, sindirim mide bağırsak hastalıkları üzerinde etkileri, sebebi bilinmeyen eklem, kas, lif ve kemik ağrılarına önemli katkılar sunduğunu söyleyebiliyoruz. Malatya’mızda, Battalgazi’mizde bulunan zenginliklerinden olan yemeklerimiz, kayısımız olsun, kültürümüz olsun bunlar burada Metropol Kent İstanbul’daki insanlarımıza tanıtma açısından buradayız. Umut ve ümit ediyoruz ki pazar günün akşamına kadar milyonlarca insanın buraya gelmesini ve Türkiye’de olan bir zenginliğin farkına varmalarını istiyoruz. Tanıtımımızı ne kadar iyi yaparsak bizim kültürümüzle diğer kültürlerin etkileşimi olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaya: “Battalgazi’nin Tarihi Yerlerini Gördük”

Malatya Tanıtım Günleri’nin önemine ve Battalgazi Belediyesinin açtığı standa dikkat çeken Himmet Kaya adlı bir vatandaş, şunları söyledi: “Malatya Arguvanlıyım. Bugün buraya Malatya’yı yaşamak için geldik. Dünyada ilk bürokratik devletin kurulduğu bir yeri temsil eden yer Battalgazi yani Malatya. Ben Malatya derneğini kurarken Malatya tarihini araştırdığımda ki ben aynı zamanda gazeteciyim. Araştırmalarımda ilk bürokratik devletin Battalgazi’de kurulduğunu Malatya topraklarında olduğunu gördüm. Böyle bir memleketi temsil eden yerde bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Özelliklede Battalgazi Belediyesinin açtığı standa hayran kaldım. Sanal gözlük ile Battalgazi’nin tarihi yerlerini gördük. İstanbul’da yaşayan Malatyalılar olarak kendi topraklarımızın ürünleriyle ve insanlarıyla burada karşılaşıyoruz. Bundan dolayı oldukça mutlu oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
Kiraz: “Malatya’yı Yaşıyoruz”
Ataşehir Malatyalılar Dernek Başkanı ise İrfan Kiraz, “Önce organizasyonda görevli arkadaşlara ve bu görevi layıkıyla yapmaya çalışan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir coşku var. Tüm ürünlerimiz tanıtılıyor. Bizlere İstanbul’da Malatya’yı yaşatıyorlar. Sağ olsunlar” ifadelerini kullandı.  

Bozkurt: “Malatya Kültürü İstanbul’a taşınıyor”

Malatya Kültürü’nün İstanbul’a taşındığını belirten Necati Bozkurt adlı bir vatandaş ise şunları söyledi: “Ataşehir Belediyesinde çalışıyorum. Aynı zamanda İstanbul Veteriner Hekimler odası yönetim kurulu üyesiyim. Dostlarımın, kendi hemşerilerimin sıcaklığını hissetmek, aşurenin harmanlandığı karıştığı bir coğrafyanın çocuğu olmaktan dolayı çok mutluyum. Özellikle hemşerilerimi burada görmek memleketimize olan duygularımızı, hissiyatımızı daha çok arttırıyor. Buna emek veren herkesi tebrik ediyorum. Bu arada atmosfer çok güzel. Malatya kültürü İstanbul’a taşınmış. Malatya’nın sıcaklığı buraya gelmiş. Malatya için Çalışmalarınızdan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Demir: “Tanıtım Günlerini İple Çekiyoruz”

İstanbul Malatyalı Kamu Çalışanları Derneği Başkanı Ramazan Demir, “ Biz dernek olarak İstanbul’da yaşayan Malatyalı kamu çalışanlarını derneğimizde birleştirdik. Biz, bu Malatya Günlerini iple çekiyoruz. Hemşerilerimizle İstanbul’da hasret gidermeyi çok seviyoruz. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk” diyerek sözlerini tamamladı. 


İstanbul’daki Malatya Tanıtım Günleri 13 Ekim 2019 Pazar gününe kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2019, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER