Büyükşehir Arapgir’in Caddelerini Asfaltlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi altyapısı baştan aşağı yenilenen Arapgir ilçesinin caddelerini sıcak asfalt ile kaplıyor.

Büyükşehir Arapgir’in Caddelerini Asfaltlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi altyapısı baştan aşağı yenilenen Arapgir ilçesinin caddelerini sıcak asfalt ile kaplıyor.

MASKİ tarafından 220 kilometre uzunluğunda içmesuyu ve kanalizasyon şebeke hatlarının yapıldığı Arapgir’de üst yapı çalışmaları kapsamında ilçenin caddeleri bir bir asfaltlanıyor. 4.7 kilometrelik asfalt çalışmasının tamamlandığı ilçede çalışmalar aralıksız sürüyor.

Arapgir ilçesinde Büyükşehir Belediyesine ait agrega tesisine kurulan Seyyar Asfalt Plenti yerinde üretim yaparak ihtiyacı karşılıyor. Maddi anlamda tasarruf sağlayan sistem zamandan da büyük tasarruflar sağlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Arapgir de, Asfalt Plenti ile ilçe merkezinde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Geziye Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Genel Sekreter Cemal Nogay, AK Parti Arapgir İlçe Başkanı Mehmet Tümer, bazı daire başkanları, şube müdürleri ve muhtarlarda eşlik etti.

Toz ve çamurdan kurtuluyoruz

Arapgir’in altyapı çalışmalarının bittiğine dikkat çeken AK Parti Arapgir İlçe Başkanı Mehmet Tümer, “Uzun zamandır bu çalışmaların bitmesini bekliyorduk. Toz ve çamurdan kurtuluyoruz. Arapgir’e yakışır bir hizmet oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Arapgir’in yüzyıllık geleceği kuşatıldı

MASKİ Genel Müdürlüğünün Arapgir’de 220 kilometre uzunluğunda altyapı yatırımı yaptığını belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “Geçen yıl başlayan çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. Bu çalışmalar Arapgir’in 100 yıllık geleceğini kuşattı. Kültür ve tarih merkezi olan Arapkir’imizin daha güzel bir yer olması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu hizmet ve katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyor, Bu çalışmalarda emeği olan herkese de minnettar olduğumu söylemek istiyorum” dedi.

Arapgir’e hayırlı olsun

Memleket meseleleri üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada Malatya’nın 13 ilçesinde harıl harıl çalıştıklarını söyledi.

Arapgir ilçesinin altyapı yatırımları sonrası bozulan yollarının bir bir asfaltlanacağını belirten Başkan Gürkan, “İlçemizin bütün altyapısını yeniledik. Yüzlerce kilometre içmesuyu ve kanalizasyon hatları yaptık. Abone bağlantıları yaptık. Hemen devamında da üstyapı malzemesi ürettik. Şimdi kurduğumuz mobil plentle bir yandan asfalt üretiyor. Bir yandan da asfalt serimi yapıyoruz. Amacımız 2 yıl içerisinde altyapı ve yol sorunu olmayan bir Malatya meydana getirebilmek. Bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yatırımlarımız Güzel Arapkir’imize ve Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER