Vali Baruş TAF Çocuk Atletizm Şenliğine Katıldı

Vali Aydın Baruş, Beydağı Gençlik Merkezinde Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen TAF Çocuk Atletizm Şenliğine katıldı.

Vali Baruş TAF Çocuk Atletizm Şenliğine Katıldı

7-12 yaş grubundaki yaklaşık 1000 çocuğun katıldığı organizasyonun amacı; ‘Yeni nesle atletizm ve spor sevgisini aşılamak’ olarak değerlendirilen etkinliğe Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, TAF Asbaşkanı M. Yasin Taş ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan katıldı.

Başkan Yardımcısı Selim Pilten yapmış olduğu konuşmasında çocukların spor sevgisinin arttırılması için elimizden gelen desteği sağlayacağız vurgusunu yaptı.

“Biz Türkiye’mizin Geleceğinden Umutluyuz”

Vali Aydın Baruş ise ilimiz için anlam taşıyan bu şenlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak başlamış olduğu konuşmasına: “ Bu şenlik ile spora olan sevgimizi ve ilgimizi güzel bir şekilde yansıtmış oluyoruz. Sporun insana hem fiziksel bakımdan hem de zihinsel anlamda çok büyük katkıları var. Burada çocuklarımızın atletizme olan ilgisi, spor sevgisinin toplumsal tabanda ne kadar yaygınlaştığını da gösteriyor. Bu etkinliğin düzenlenmesini sağlayan (TAF) Türkiye Atletizm Federasyonuna çok teşekkür ediyorum. İnşallah buradaki çocuklarımızdan gelecekte çok başarılı atletler ortaya çıkacak. Biz Türkiye’mizin geleceğinden umutluyuz. Gördüğümüz bu manzara bu umudumuzu arttırıyor. Sevgili çocuklarımızın her birini tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Etkinlik içinde doğru beslenme kliniği, beslenme ve fiziksel kapasiteye dair ölçümler ve Çocuk Atletizmi içinde bulunan eğlenceli atletizm oyunları gibi bölümlerin de yer aldığı organizasyonda TAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Halil Akkaş, uzun yıllar milli takımda birlikte mücadele ettiği arkadaşları eski milli atletler Birsen Bekgöz, Merve Aydın Filiz ve Pınar Saka ile birlikte Malatya’nın yetiştirdiği en önemli atletlerden biri olan yürüyüş Türkiye rekortmeni ve dünya beşincisi Salih Korkmaz, çocuklarla birlikte etkinlik içinde yer aldılar.
TAF Çocuk Atletizm Şenliği, madalya töreni ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER