‘Benim Kulübüm Yeşilay” etkinliği düzenlendi

Yeşilay Malatya Şubesi ve İnönü Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu katkılarıyla düzenlenen ‘Benim Kulübüm Yeşilay” etkinliği öğrenciler ve öğretmenler tarafından ilgiyle karşılandı.

‘Benim Kulübüm Yeşilay” etkinliği düzenlendi

Battalgazi Gaziosmanpaşa İlkokulu’nu ziyaret eden Yeşilay ekibi, öğrencileri Yeşilay ve bağımlılıkla mücadele hakkında bilinçlendirdi. Genç Yeşilay Topluluğu gönüllüleri, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri ile birlikte birçok farklı etkinlik gerçekleştirdi. Öğrencilere, Yeşilay’ın bağımlılıklara karşı mücadelesini ve zararlı alışkanlıklar karşısında nasıl tavır sergilemeleri gerektiğini anlattı. Gerçekleştirdiği etkinlik ile öğrencilerin hangi mevsimde hangi besinleri tüketecekleri, mikroplara karşı ne gibi önlemler alınması gerektiği, oyun formatında anlatıldı. Yapılan sunumlar ile, Yeşilay’ın faaliyet alanları, amacı ve bağımlılıklarla mücadele yöntemleri öğrencilere aktarıldı.  Etkinlik sonunda yapılan anketler ile, öğrencilerin etkinliğe olan katılımı ölçüldü. Etkinliğe katılım sağlayan öğrencilere Yeşilay tarafından birçok hediye ve katılım belgesi verildi. Yeşilay gönüllüleri, öğrencilerden, bağımlılıklar konusunda duyarlı olmaları için söz aldı.

Yeşilay Malatya Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş, çocuklarımızı ve gençlerimizi bağımlılıklara karşı bilinçlendirmenin ve farkındalık oluşturmanın önemine değinerek, gençlerimizi bağımlılığa bulaşmadan, spor, müzik, sosyal faaliyetler, sorumluluk projeleri gibi daha sağlıklı, daha faydalı uğraşlar ve keyifli işlere yönlendirmek gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımı ile sağlanan törende, Yeşilay Malatya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Bahadı tarafından, Okul Müdürü Abdullah Fırat’tan okuldaki Yeşilay Kulübü’nün her ay etkinlik düzenleyeceği sözünü aldı.

Törene katılan Battalgazi Milli Eğitim Şube Müdürü Abbas Aksoy, Yeşilay’a teşekkür ederek, “Genç Yeşilay Topluluğu’na yaptıkları ziyaret ve bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bundan sonrasında Yeşilay Malatya Şubesi ve Genç Yeşilay Topluluğu’nun okullarda gerçekleşen faaliyetlerini destekleyeceğiz.” dedi.

Yeşilay Gönüllüleri, gün sonunda öğrencilere boyama dergi ve maket uçaklar hediye ederek Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencileri ile vedalaşıp etkinliği  sonlandırdı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER