Siyasilerden 23 Nisan Kutlama Mesajları

Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Malatya Valisi Aydın Baruş ve Siyasiler kutlama mesajı yayımladı.

Siyasilerden 23 Nisan Kutlama Mesajları

Vali Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

 Milli iradenin tecelligahı ve istiklalimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102’nci yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. İstiklal Mücadelemiz, ülkemizin o günlerde içinde bulunduğu her türlü güçlük ve olumsuz şartlara rağmen,  Türkiye Büyük Millet Meclisinin, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarı doğrultusunda tüm halkı kurtuluş mücadelesinde birleştirmesi sayesinde kazanılmıştır. Milletimizi ortak bir gaye etrafında bir araya getirerek birleştiren ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakarlığın en güzel timsali olmuştur.
 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan günü, milletimizin gelecek nesillere verdiği önemi göstermesi bakımından da ayrı bir mana ve ehemmiyet taşımaktadır. 

Milli iradenin zaferini kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının kalplerinde dostluk ve kardeşlik duygularının yeşermesinde de önemli bir vesile teşkil ederek dünya barışına eşsiz katkı sunmaktadır. 
Türk çocuklarının yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi, gözlerindeki yaşama sevinci ve umut ışığı ülkemizin geleceğine olan inancımızı güçlü kılmaktadır.Çocuklarımızın gözlerindeki pırıltı ve yüreklerine nakşettikleri vatan sevgisi hayalleri ülkemizin geleceği adına bizlere umut vermektedir.
Atalarımızın kanları ve canlarıyla istiklaline kavuşturduğu bu güzel vatanı, çocuklarımızın hayal ve umutlarını gerçekleştirebileceği, kalkınmış bir ülke olarak onlara miras bırakmak bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin kaçınılmaz mesuliyetidir. Bu mesuliyet vatanımızı bizlere miras bırakan şehit ve gazilerimize olan minnet borcumuzu da ifade etmektedir.
Bu kutlu gün vesilesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsız bir vatan üzerinde özgür yaşama iradesini bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
Çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Başkan Güder’den 23 Nisan Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 102'nci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yazılı bir kutlama mesajı yayımlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Millet egemenliğimizi, çocuklarımıza bir bayram coşkusuyla emanet ettik. Bu ülkenin yarını olarak gördüğümüz her bir çocuğumuzun sevinci, umudu, gururu 102 yaşında” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 102'nci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında, bugünün önemine değindi. Başkan Güder, Milletimizin iradesinin, kararlarının ve sesinin yegâne temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıl dönümünü, Türkiye ve dünyadaki tüm Çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularıyla kutladığını ifade etti. 

Başkan Güder, mesajında; “Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi, milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizin kuruluşunun 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Vatan topraklarının işgal edildiği bir dönemde 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla 23 Nisan 1920 günü dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, istiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda özgürlük meşalesi burada yakılmıştır. Gazi Meclisimiz, milletimizin var olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının en büyük örneklerinden biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi; vatan ve bayrak sevgimizin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsalidir. Her yıl coşkuyla kutladığımız 23 Nisan günü bizlere, milletimizin her şey bitti denilen bir anda külleri üzerinden yükselen bir anka kuşu gibi yeniden doğuşunu hatırlatır. Bugün 102 yaşına giren bu mirasın emanetçileri ve kutlu bekçileri ise, kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. 23 Nisan 1920 ruhunu, barış, kardeşlik ve beraberlikle yoğrulan mücadele azmini çocuklarımız, gençlerimiz çağın gerektirdiği bilgiyle buluşturacak, beklediğimiz büyük Türkiye’yi inşa edecektir. Türkiye’nin gençleri üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak hedefleri, duru zihinleriyle hedeflerimize ulaşacağına inancımız tamdır. Çocuklara verilen değerin en güzel tezahürü; sadece milletimize değil, dünyadaki bütün mazlum ve sömürge altındaki milletlere ilham kaynağı olan 23 Nisan ruhu ilelebet yaşayacak ve milletimiz var oldukça Gazi Meclisimiz de varlığını sonsuza dek sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Başkan Gürkan'da 23 Nisan Mesajı:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığını ve ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ifade etti. 
Başkan Gürkan, “TBMM, bağımsızlık ve egemenliğimizin, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın teminat altına alındığının bir nişanesidir. 
23 Nisan 1920, vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının yazıldığı tarihin adıdır. ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam bağımsızlık hususunda milletimizin her daim dik durduğunun tüm dünyaya ilanı anlamına gelmektedir” dedi. 
Başkan Gürkan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan yavrularımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ifade etmektedir.  
Bugünümüz, yarınımız vegeleceğimiz olarak gördüğümüz siz çocuklarımız; ilelebet yaşayacak bir devletin en büyük teminatı, milletinden aldığı gücün göstergesi Meclisimizin açılışının bayram olarak size armağan edilmesindeki sebebi iyi kavrayıp anlamalı ve sizlerden sonra geleceklere de en iyi şekilde anlatmalısınız. Çünkü sizlerin buradan alacağınız ilham ve güçle ülke olarak çok daha güzel ve mutlu günlere kavuşacağımıza inanıyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” dedi. 

Başkan Çınar:  “23 Nisan, Şanlı Tarihimizin Dönüm Noktasıdır”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolun çizildiği 23 Nisan, esaret altına alınmak istenen bir milletin bağımsızlık adına attığı tarihi adımlardan birisidir.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, T.B.M.M.’nin açılışının 102 nci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve Büyük Türk Milleti’nin temsil edildiği Gazi Meclisimiz Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102’nci yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.
23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olduğu gibi, egemenlik yetkisinin millete verilişinin günü olması nedeniyle de büyük bir anlam ifade etmektedir.Gazi Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.
Türk Milletinin kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu aziz milletin bağımsızlık yolunda kararlılığını ortaya koymuş, bağımsızlığa doğru gidilen yolda tüm inanç ve düşünceler TBMM çatısı altında ele alınarak hayata geçirilmiştir.
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, Kurtuluş Savaşı'mızı sevk ve idare eden Birinci Meclisimizin kahraman mensuplarını rahmetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum" ifadelerinde bulundu.
 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2022, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER