Şehit Yarbay Songül Yakut'un Adı Okulunda Anılacak

Vali Aydın Baruş, 31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba kırsalında helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut'un adını taşıyan ilk ve ortaokulda oluşturulan kütüphane açılış törenine katıldı.

Şehit Yarbay Songül Yakut'un Adı Okulunda Anılacak

Vali Aydın Baruş, 31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba kırsalında helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut'un adını taşıyan ilk ve ortaokulda oluşturulan kütüphane açılış törenine katıldı.
 
31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan Türkiye'nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Songül Yakut'un adı doğup büyüdüğü köyde yaşatılıyor. Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde Şehit Yarbay Songül Yakut İlk ve Ortaokulunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan “Z Kütüphanesine” de Yakut’un adı verildi.
 
Kütüphanenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, Akçadağ Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat, Akçadağ Belediye Başkan Vekili Abbulvahap Türk, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile resmi kurum temsilcileri, veliler, öğrenciler, öğretmenler ve Şehit Songül Yakut’un yakınları katıldı.
Okulun dış binasına ‘Şehit Yarbay Songül Yakut kalbimizdesin’ yazılı poster asılırken, programa katılan Vali Baruş, üzerinde şehit Yakut’un fotoğraflarının yer aldığı tişörtleri giyen öğrencilerle yakından ilgilendi.
 
Programda konuşma yapan İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Betül Say, geçmişten günümüze ülkesi için mücadele eden kadınlardan birisinin de helikopter kazasında şehit olan Songül Yakut olduğunu söyledi. Şehit Songül Yakut'un silahlı kuvvetlerin kınalı çiçeği olduğunu belirten Astsubay Say, “Kendisine evlenmeyecek misin diye sorulduğunda, ‘ben zaten evliyim, üniformam benim gelinliğim’ diyen asil Türk kadını” ifadelerine yer verdi.

Vali Aydın Baruş ise Şehit Songül Yakut’un bu vatanı bizlere kanlarıyla emanet eden binlerce şehidimizden biri olduğunu ifade ederek, "O Türkiye'nin ilk kadın jandarma komutanıdır. Türk kadınına örnek olan bir cesaret ve fedakârlık ifadesini gösteren bir kişi olmuştur. Şırnak Uludere'de göreve giderken şehit oldu ve şehitlik makamına ererek, bizlere bu vatanın, topraklarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Çocuklarımız okulda Şehit Songül Yakut'un adını gördükçe, vatan için fedakârlığın, çalışmanın ve gerektiğinde canını verebilmenin ne demek olduğunu daima yüreklerinde yaşatacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.
 
Programda daha sonra Şehit Songül Yakut için hazırlanan video izlendi.
 
Program sonrası okulu gezerek İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’dan bilgiler alan Vali Aydın Baruş, gezdiği sınıflardaki öğrencilerle ayrıca sohbet etti. 
Vali Aydın Baruş Z Kütüphanesi açılış töreninin ardından İl Jandarma Komutanı J.Alb. Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen ile birlikte 2016 yılında Hakkâri ili Çukurca ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Arslan ve 2000 yılında Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında operasyona giderken, teröristlerce yola döşenmiş mayının infilak etmesi üzerine şehit olan Piyade Komando Er Alper Güde’nin Akçadağ ilçesinde ikamet eden ailelerini ziyaret edip, taziyelerini bildirerek bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER