Şehit Songül Yarbayın Okulunda

Malatya İl Jandarma görevlileri, Şırnak’ta helikopter kazasında şehit olan, Akçadağ- Örenli Jandarma Yarbay Songül Yakut’un köyünde, o’nun adını taşıyan okulu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Şehit Songül Yarbayın Okulunda

Malatya İl Jandarma görevlileri, Şırnak’ta helikopter kazasında şehit olan, Akçadağ- Örenli  Jandarma Yarbay Songül Yakut’un köyünde, o’nun adını taşıyan okulu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Ziyaretle ilgili olarak Jandarmadan şu bilgi verildi:

“Malatya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliğince Şırnak ili Uludere ilçesi Şenoba kırsalında helikopter kazası sonucu şehit olan,  Jandarma tarihinde bir ilçeye komutan olarak atanan ilk kadın subay Yarbay Songül YAKUT adına memleketi Malatya ili Akçadağ ilçesi Ören mahallesinde açılan  “Şehit Yarbay Songül Yakut İlkokulu” ziyaret edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan “Jandarma Çocuk Dergisi” okulda bulunan öğrencilere dağıtılarak Jandarma’nın tanıtımı yapıldı. Ziyaret esnasında öğrencilerin  Şehit Jandarma Yarbay Songül YAKUT hakkında “Jandarma’nın Kahraman Kadın Komutanı, biz de büyüyünce asker olacağız” gibi gurur verici sözler sarfettikleri gözlemlendi. Öğrenciler Jandarma personeliyle vakit geçirmekten büyük keyif aldıklarını ve okullarını tekrar ziyaret etmelerini istediklerini söyledi.”

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER