Para verirsen en iyi başkan, vermezsen en kötü başkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kendini yıpratmak isteyenlere inat Malatya'ya hizmet etme aşkından vazgeçmiyor

Para verirsen en iyi başkan, vermezsen en kötü başkan

31 Mart seçimlerinde her kesim tarafından aldığı oylarla Malatya’da tarih yazarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Selahattin Gürkan, hayata geçirdiği projeler ve hizmetlerle Malatya’nın marka değerini yükseltmeye devam ediyor. Malatya’nın her platformda yükselişini ‘Nasıl durdurabiliriz?’ düşüncesiyle hareket eden bazı şer odakları ise Başkan Gürkan’a karşı tüm kozlarını açık açık oynamayı sürdürüyor.

Malatya’da yıllardır alışagelmiş bazı dengeler, 31 Mart 2019 seçimlerinde her kesimin teveccühünü kazanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bozguna uğradı. Yeni dünya düzeni ve geleceğin Türkiye’sinde ‘Malatya’ya daha neler kazandırabiliriz?’ düşüncesiyle gönlündeki hizmet aşkını hiç söndürmeyen Başkan Selahattin Gürkan, hayata geçirdiği projelerle Malatya’ya ilkleri kazandırmanın yanı sıra bazı oyunlara da dur dedi. Ömürlerinde ilk kez Selahattin Gürkan’ın görevi sürecinde oyunları bozulan menfaat şebekeleri ise kalemşorleri (bazı basın mensupları) aracılığıyla Başkan Gürkan’ın hizmetlerini vatandaşların gözünde itibarsızlaştırma siyasetine gütmeye başladı. Malatya’ya yapılan hizmetler karşısında bu siyasetleri tutmayan bazı kalemşorler, farklı farklı yollara da başvurmayı ihmal etmedi. 

Borç batağında yüzen Malatya Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevini devir aldıktan sonra zaman kaybetmeden tasarruf tedbirlerini acilen devreye sokan Başkan Gürkan’ın bu hamlesi, birçok siyasetçiyi bile rahatsız etti. Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘Devletin Malı Deniz’ algısının kökünü kazıyan Başkan Gürkan, Malatyalı vatandaşların gözünde ise kahraman başkan unvanını aldı. Yine aynı şekild ebatak durumda olan ESENLİK Şirketi başkan Gürkan'ın doğru hamleleri ile yeniden ayağa kalktı ve kar eden bir şirket haline geldi.

Başkanlığı görevinde insanları ayrıştırmadan ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunu kendine her zaman şiar edinen Başkan Gürkan’a kimi zaman ‘Kendi kurbanını kendi kestiren’ biriymiş gibi yakıştırmalar yapılsa da, o hiçbir zaman doğru bildiği yoldan şaşmadı. Her söylenen kulak tıkadı hizmete devam etti.

Pandemi döneminde ürettiği maskelerle Türkiye’nin konuştuğu Başkan olmayı başaran Gürkan, o dönemde kalemşörların yine gündemindeydi. Dünya’nın ihtiyaç duyduğu bir üründe Malatya olarak öncü olmayı başarırken, bu kez de üretilen maskenin sayıları gündemi uzun meşgul etmişti. Hizmet aşkı ile çıktığı bu yolda çoğu kez yalnız kalsa da Malatya sevdasından hiçbir zaman taviz vermeyen Malatya’nın Şehrül-Emininin tüm hizmetleri büyük bir olaymış gibi göstermek isteyen ve ‘Para verirsen en iyi başkan, vermezsen en kötü başkan’ diye çığırtkanlık yapan kalemşorlare dahi boyun eğmeyerek, Malatya’nın faydası olacak projelere elini değil, gövdesini de koymaktan çekinmedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER