Malatya’da 28 bin kişiye kısa çalışma ödeneği verildi

AK Partili Çalık: Sosyal Koruma Kalkanı ile Malatya’ya 310 milyon lira destek verildi

Malatya’da 28 bin kişiye kısa çalışma ödeneği verildi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında Malatya’da vatandaşlara sağlanan destek ve yardım miktarının 310 milyon liraya yaklaştığını söyledi.

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya’nın Pütürge ilçesindeki esnafları ziyaret etti. Çalık ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesinde ihracatın en yüksek olduğu ilin Malatya olduğunu ve bu yılın ilk 10 ayında kentte toplam 239 milyon 710 bin dolarlık ihracatın gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye geneli 501 milyarlık destek sağlandı

Çalık, Türkiye genelinde koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler kapsamında sosyal destek programı, kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği, ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası, prim ertelemeleri, vergi ve kredi ertelemeleri olmak üzere toplamda 501 milyar liralık destek vatandaşlara sağlandığını kaydetti.

Malatya’da 28 bin kişiye kısa çalışma ödeneği verildi

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında Malatya’da kısa çalışma ödeneğinden 28 bin, normalleşme desteğinden 9 bin 100 çalışan kişinin faydalandığını kaydeden Çalık, “Nakdi ücret desteği, üç aşamadan oluşan sosyal yardım destek programı ve işsizlik ödeneği de devam ediyor. Sosyal koruma kalkanı dediğimiz bu paket sayesinde ilimize bugüne kadar 310 milyona yakın bir destek sağlandı” dedi.

CHP millet nezdinde kaybetmeye devam edecek

Çalık, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı, 'Çocuklar enkaz altındayken müzik çaldırdılar' sözlerine de tepki göstererek, “FETÖ'nün trolleri videoları montajlıyor, CHP'nin trolleri yalanları yayıyor. CHP, FETÖ ile paslaşmaya devam ededursun, millet nezdinde bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kaybetmeye devam edecek” dedi.

17 yılda deprem bölgelerine 1,21 trilyon lira harcandı

Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Deprem vergileri nerede?” açıklamasına da cevap vererek, “17 yılda deprem vergilerinden 147 milyar lira toplandı, bunun 8,3 katı olan 1,21 trilyon lira deprem bölgelerine harcandı. Sadece 24 Ocak depreminden sonra Malatya ve Elazığ’da yapılan işlerin mali tutarı yaklaşık 7 milyar lirayı buluyor. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız olduğu bugünlerde bari bu ucuz yalan ve yanlış algı oyunlarını CHP bırakmalı” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER