Öznur Çalık İstedi Toprak Mahsulleri Ofisi kayısı alımına başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kayısı alınıma başlıyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kayısı alımına başlıyor” dedi.

Öznur Çalık İstedi Toprak Mahsulleri Ofisi kayısı alımına başlıyor

Milletvekili Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın incir, kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısının da ilave edildiğine dair açıklamasını anımsatarak, “Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısının ardından verdiği müjde sonrası Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli bizi aradı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımına başlayacağını ifade etti. Malatya’mıza, Malatya çiftçimize, üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

AK Parti iktidarları döneminde çiftçiye ve üreticiye büyük destekler verildiğini ifade eden Çalık, “TMO’nun kayısı alımı yapması Malatya’mızın ekonomisi, çiftçimiz ve üreticimiz için büyük önem taşıyordu. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı yapması için bakanımızla görüştük ve desteklerini aldık. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli konuyu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a arz etti. Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrası incir, kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısının da ilave edildiği müjdesini verdi. Kayısımızın Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımının gerçekleştirilmesi çiftçimize ve üreticimize büyük katkı sağlayacak. Değerli hemşerilerimin beklediği, bizlerin de uzun süredir girişimlerde bulunduğumuz bu hususun neticelenmiş olması mutluluk verici. Bu alımların çiftçilerimize ve Malatya'ya büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Milletvekili Çalık, kayısının Malatya ekonomisinin can damarı olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kayısımızı alması için çok ciddi bir çalışma yürüttük. Alım yapılacağının söylenmesi bile Malatya kayısısı için çok önemli bir hamleydi ki, TMO’nun ‘giriyor’ kelimesi bile fiyatların yukarıya çıkmasına vesile oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından kayısımız gerçek değerini bulacak. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye desteklerinden, ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız her defasında Malatya’ya olan sevgisini ve sevdasını bütün platformlarda dile getiriyor. Bir kez daha Malatya’ya olan sevgisini göstermiş bulunuyor. Malatya’mıza bir kez daha hayırlı uğurlu olsun.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER