TÖTM Onkoloji Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı

2017 yılında yapımına başlanan Onkoloji Hastanesi kapılarını açıyor.

TÖTM Onkoloji Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı

2017 yılında yapımına başlanan Onkoloji Hastanesi kapılarını açıyor. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek 217 yataklı Onkoloji Hastanesi hasta kabulüne başladı.

217 yataklı ve 31.590 metrekare kapalı alanıyla Malatya ve il dışından gelecek hastalara hizmet etmeye başlayacak olan Onkoloji Hastanesi, Türkiye'nin en büyük Onkoloji Hastanesi olma özelliğine sahip. Modern kanser tedavilerinin uygulanacağı hastane, geçici hasta kabulüne başladı. Sağlık turizmi bakımından da hem dünya hem de Türkiye’deki kanser hastaları Onkoloji Hastanesinde tedavi edilecek. Malatya'nın önemli bir markası Karaciğer Nakli Enstitüsü de daha önce faaliyete geçmişti. Şimdi ise Modern cihazlarla donatılmış Onkoloji Hastanesi Malatya'nın ve İnönü Üniversitesi'nin önemli bir markası haline geliyor.

217 YATAK MEVCUT

Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adını Dünya'ya duyuran Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Onkoloji Hastanesi 6 kattan oluşuyor. İçinde 84 yataklı ayakta kemoterapi ünitesi, 16 adet poliklinik, 176 onkoloji ve hematoloji hasta odası, 20 adet kök hücre ve kemik iliği tedavi odası, 16 adet yoğun bakım odası, 5 adet radyoaktif iyotlu tedavi odası ile toplam 217 yatak kapasitesine sahip.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesinde Kanser tedavi ve araştırma kapasitesinin ilerleyen zamanlarda arttırılması da hedefleniyor.

yenimalatyahaber.com

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER