Maski 3 Bin 835 Muayene Ve Parsel Bacası Yükseltti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Malatya genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Maski 3 Bin 835 Muayene Ve Parsel Bacası Yükseltti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kanalizasyon altyapı yenileme çalışmaları kapsamında 2019 Nisan ayından itibaren 2 bin 306 adet muayene bacası yenileme, 959 adet muayene bacası yükseltme ve 492 adet parsel bacası yenileme, 78 adet parsel bacası yükseltme işlemleri gerçekleştirildi. 

Kanalizasyon hatlarında sistemsel bir arıza olduğunda müdahale noktaları hat üzerinde bulunan parsel ve muayene bacalarıdır. Ancak, zaman içerisinde sürdürülen çalışmalar nedeniyle bu bacalar zarar görmekte, üst yapı çalışmalarının ardından yol kotunun altında kalabilmektedirler. 
Bu sorunu ortadan kaldırmak için MASKİ Genel Müdürlüğü parsel ve muayene bacalarını yol kotunda görünür ve müdahale edilebilir hale getiriyor. 
Çalışmalar kapsamında 2019 yılı Nisan ayından itibaren 2 bin 306 adet muayene bacası yenileme, 959 adet muayene bacası yükseltme ve 492 adet parsel bacası yenileme, 78 adet parsel bacası yükseltme işlemleri gerçekleştirildi.
Çalışmalarda yükseltme işlemi için özel olarak üretilen 5-6-7-9 cm’lik betonarme yükseltme elemanları kullanılıyor. 
Böylece yol geçişinde rahatsızlık vermeyecek şekilde yol ile aynı seviyede baca yükseltme işlemleri yapılmış oluyor. 
Yapılan baca yükseltme çalışmalarıyla arızalara anında müdahale edilebiliyor. Aynı zamanda havalandırma görevi gören bacalar sayesinde oluşabilecek kokular, hava almayan sistemde gaz sıkışması ve buna bağlı patlama riski gibi birçok sorun çözüme kavuşturuluyor.     

       
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER