Malatya'yı Birlikte Yöneteceğiz

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’yı, Malatyalıların ortak paydası ile beraber yönetmeye çalışacağız. Bir yöneticinin görevi ve hedefi bu olmalı” dedi.

Malatya'yı Birlikte Yöneteceğiz

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’yı, Malatyalıların ortak paydası ile beraber yönetmeye çalışacağız. Bir yöneticinin görevi ve hedefi bu olmalı” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Beka Hareketi Başkanı İbrahim Aygün’ü ve yönetim kurulunu makamında kabul etti. Aygün’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Başkan Güder, STK’ların Malatya’daki önemine vurgu yaptı. 

AYGÜN: “BAŞARILAR DİLİYORUM

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e çalışmalarında başarılar dileyerek sözlerine başlayan Milli Beka Hareketi Başkanı İbrahim Aygün, “Öncelikle Başkanımıza başarılar diliyorum. Seçim süreci ve seçimden sonrada biz Osman Başkanımızın her zaman yanında olmuşuzdur. Neden derseniz; Başkanımız Devlet, Millet sevdalısı, ay yıldızlı Bayrağın sevdalısı Devlet-i ebed müddet şuurunda, ilahi kelimetullah yolunda her zaman haktan ve haklıdan yana, çalışkan, başarılı ve adaletli. Başkanımızda Hz.Ömerin adaletini görüyorum. Bu anlamda yönetim kurulu arkadaşlarımız ile başkanımızı ziyaret etmek istedik. Başkan’ımızı ziyaret edip bir hasbi hal edelim istedik. Bizleri makamında ağırladı. Başkan’ımıza teşekkürlerimizi iletip, görevinde yeniden başarılar diliyoruz.”

BAŞKAN GÜDER: “MALATYA’DA Kİ STK’LARI ÖNEMSİYORUZ”

Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine vurgu yapan Başkan Osman Güder ise şunları söyledi: “Milli Beka Hareketinin başkanı İbrahim Aygün beye ve yönetim kuruluna istişare ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz, seçimlerden önce şunu söylemiştik. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları gerekse ortak aklın gereği, Malatya’yı Malatyalıların ortak paydası ile beraber yönetmeye çalışacağız. Burada ön önemli paydaşlarımız, sivil toplum örgütleri, sivil toplum örgütleri içerisinde, gençlikle uğraşan dernekler olsun, STK’lar olsun bizim için önemli. Çünkü bugünü yaşarken geleceğimizi inşa etme adına yaşıyoruz. Bir yöneticinin görevi de, hedefi de bu olmalı. Bu bağlamda Milli Beka Hareketinin gerçekten Malatya’mızda gençler üzerinde çok önemli çalışmaları var ve bunu arttırma adına da ellerinden gelen çabayı ve gayreti sarf ediyorlar. Bu yönüyle de biz bu STK’mızı daha fazla önemsiyoruz. Özellikle gençlik üzerine yapılacak çalışmalar için belediye olarak elimizden gelen her türlü çabayı gayreti sarf etmemiz lazım. Bu vatan, bu ülke, bu memleket, bu bayrak bize emanet ve ecdadımızdan emanet. Bunlar kolay kazanılmadı. Ciddi bedeller ödendi. Bu kadar kutsi olan bir emaneti çok iyi bir şekilde muhafaza etmemiz lazım. Gelecek kuşaklara en güzel şekilde, en sağlıklı şekilde ve sağlıklı bir nesil’e teslim etmemiz gerektiği düşüncesindeyiz. Bu bağlamda başkanıma yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Güçlerine güç katsın” şeklinde konuştu. 

“GENÇLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Gençlerle ilgili olarak önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Güder, sözlerini şöyle tamamladı: “İki tane belediyemize ait olan bina var. Şuan üzerinde çalışma yapmış olduğumuz, normalde birkaç tane binamız var beldelerden bize kalan ama iki tanesinde gençlik ile alakalı çalışmamız var. Gençlik spor bakanlığı ile beraber bunlardan bir tanesi Hanımın Çiftliğindeki belediye binamız. Buraya takriben şuan Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan alt yapıyı oluşturma ve bu binayı dönüştürme adına Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezi oluşturmak için bir buçuk milyon civarında para çıkmış. İnşallah orayı sizlerinde istifade edebileceği ve tüm gençliğimizin istifade edebileceği bir alana ve yapıya dönüştürmek istiyoruz. Diğer tarafta Orduzu Belediyemiz var. Oradaki binamız ile de ilgili çalışmalarımız yapıldı. Bu binamız Hanımın Çiftliğindeki binamıza göre biraz daha küçük. Gençlik ve Spor bakanlığımız tarafından oraya da 500 bin lira gibi bir para ayrıldı. Bunların çalışmalarımızın hepsi gençliğimiz ve geleceğimiz için olacak. Buralardaki gençliğimizi değiştirmek ve dönüştürmek adına bu çalışmaların yapılması gerekiyordu. Bunların adımlarını attık. Gençlik için bunlar yeter mi; hayır yetmez! Millet kıraathaneleri açmamız lazım. Gençlerimiz için hem sportif hem de her türlü bilgi beceri anlamında önünü açacak alanlar oluşturmamız lazım. Bu bizim birinci hedefimiz. Bunun içinde çalışıyoruz. İnşallah umut ve ümit ediyoruz ki, yarınlarımız bugünlerden iyi olsun. İyi olması içinde hep beraber gayret edelim” dedi.  

 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2019, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER