Vali Baruş GS Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz ile Arslantepe’yi Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, Süper Lig beşinci haftasında BtcTürkMalatya Spor’un rakibi olarak Malatya’ya gelen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile Aslantepe Höyüğünde gezerek incelemelerde bulundular.

Vali Baruş GS Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz ile Arslantepe’yi Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, Süper Lig beşinci haftasında BtcTürkMalatya Spor’un rakibi olarak Malatya’ya gelen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile Aslantepe Höyüğünde gezerek incelemelerde bulundular. 


Vali Baruş, Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, BtcTurk Yeni Malatyaspor İkinci Başkanı Selim Pilten ile birlikte UNESCO Geçici Miras Listesi’nde bulunan Arslantepe Örenyerini ziyaret ettiler.

Ziyaret esnasında Valisi Aydın Baruş, Başkanı Mustafa Cengiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.
Başkanı Mustafa Cengiz; burayı ilk defa duyduğunu, buraya daha çok değer ve ilgi gösterilirse buranın da Göbeklitepe gibi tarihe ışık tutan bir yer olduğu olduğunun bilineceği ve bundan Türk vatandaşı olarak çok mutlu olunacağını ifade etti.

Valisi Baruş ise; “Bugün Yeni Malatyaspor ile Galatasaray’ın maçı var. Sayın Başkanı da misafir ediyoruz. Kendilerine hoş geldin diyoruz. Malatya çok engin bir kültüre sahip. İçinde bulunduğumuz alan da Arslantepe. Sayın Başkanımızın ve Başkan Yardımcısının buraya gelmesi bize onur verdi. Arslantepe şu anda UNESCO Geçici Miras listesinde. Biz de kalıcı miras listesine alınması için çalışıyoruz. Arslantepe’nin bulunduğu yer şu an değerli bilim insanlarının çalışması altında. Burayı ilk devlet teşkilatının kurulduğu yer olarak görüyorlar. Belediye Başkanımız da Sayın Başkanımıza bir kılıç hediye etti. Onun da sebebi burasının kılıcın ilk bulunduğu yer olması. Bunlar da işaret ediyor ki Anadolu’daki insanlara kalıcı olarak gösterebileceğimiz devlet kalıntısı burada. Başka bir yerde buna rastlayamıyoruz. Türkiye’nin her yerinden insanları ziyaretçi olarak alıyoruz ama yeterli değil. Burayı tanıtmaya ihtiyacımız var. İnşallah bu tanıtım çalışmaları çerçevesinde Galatasaray taraftarları da vatandaşlarımız da burayı ziyaret eder. Bizim için önemli olan buranın herkes tarafından tanınması ve dünyaya yayılmasıdır.
Bu akşam inşallah güzel bir maç olur. Profesyonellik ile süslü sportmenlik içerisinde geçen bir maç olmasını diliyorum. İki takımımıza da başarılar dilerim” dedi.

Gezinin ardından Vali Baruş ve beraberindekiler Arslantepe’nin ardından Battalgazi İlçe merkezinde bulunan tarihi yerleri gezdiler.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2019, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER