Malatya'da Mevlid-i Nebi Etkinlikleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri” kapsamında bir dizi program düzenlenecek.

Malatya'da Mevlid-i Nebi Etkinlikleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri” kapsamında bir dizi program düzenlenecek.

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla “Peygamberimizi Anmak ve Anlamak” üst başlığında Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi işbirliğinde bir dizi etkinlik planlandı.

KANDİL SİMİDİ DAĞITILACAK

Etkinlikler çerçevesinde İl Müftülüğünün belirlediği camilerde kandil simidi dağıtımı gerçekleştirilecek. Kandil simidi, 19 Kasım Pazartesi günü akşam ve yatsı namazlarından sonra vatandaşlara takdim edilecek.

Kandil Simidi Dağıtılacak Camiler:

- Yeni Camii (Yatsı Sonrası)

- Turgut Özal Camii (Akşam-Yatsı arası)

- Eyüp Sultan Camii (Yatsı sonrası)

- Ahmediye Camii (Yatsı sonrası)

- Takva Camii (Yatsı sonrası)

- Necip Fazıl Camii (Akşam-Yatsı arası)

- Ilıcak Camii (Akşam-Yatsı arası)

HAT SERGİSİ

19-25 Kasım 2018 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi fuaye alanında “Hüsn-i Hat ve Tezhip Atölye Sergisi” ziyarete açık olacak.

PEYGAMBERİMİ ÖĞRENİYORUM

20 Kasım 2018 Salı günü 10.00-11.30 ile 13.00-14.30 saatleri aralığında Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda öğrencilere yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, Hüseyin Goncagül’ün çocuk ilahileri, Ümit Kaplan’ın İbiş Gösterisi, Kukla ve Çilli, Hacivat-Karagöz Gösterisi ile “Peygamberimi Öğreniyorum” etkinliği gerçekleştirilecek.

NAAT OKUMA YARIŞMASI

“Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri” kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Malatya’daki tüm ilçelerde Ortaokul ve Lise kategorilerinde “Naat Okuma Yarışması” düzenleniyor.

21 Kasım 2018 Çarşamba günü “Naat Okuma Yarışması Finali” gerçekleştirilecek. İki seans halinde düzenlenecek final etkinliği, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak ve saat 13.00’daki ikinci programla tamamlanacak.

Ödüller

Birinciye tam altın

İkinciye yarım altın

Üçüncüye çeyrek altın


EFENDİMİZ, ÖNDERİMİZ, PEYGAMBERİMİZ

19-21 Kasım 2018 tarihlerinde Çocuk Edebiyatı yazarı ve şairlerinden Ahmet Efe, Malatya’daki çeşitli liselerde gençlerle “Efendimiz, Önderimiz, Peygamberimiz” konusunda söyleşide bulunacak.

Söyleşi programı şöyle:

19 Kasım 2018 Pazartesi Saat-10.00: Akçadağ Anadolu Lisesi

Saat-13.30: Akmercan Anadolu Lisesi

20 Kasım 2018 Salı Saat-10.00: Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi

                                   
Saat-13.30: Kubilay Anadolu İmam Hatip Lisesi

21 Kasım 2018 Çarşamba Saat-10.00: Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi

                                           
Saat-13.30: Yusuf Kenan Anadolu Lisesi

“CAN MUHAMMED” KONSERİ

23 Kasım 2018 Cuma Saat 19.00’da Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonu’nda Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musiki Korosu tarafından “Can Muhammed” konseri gerçekleştirilecek.

PEYGAMBERİMİZİ ANMAK VE ANLAMAK

24 Kasım 2018 Cumartesi Saat 19.00’da Ergenekon köprüsü yanında bulunan Yeni Kapalı Spor Salonunda (Şeker Fabrikası Yanı) sohbetleriyle İlahiyatçı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi, Televizyon Programcısı ve Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül Malatyalılarla buluşacak.

Program kapsamında vatandaşların kolaylıkla salona ulaşımlarını sağlamak için Kanalboyu’nda bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu, Eski Belediye Önü ve Çevre Yolunda bulunan Otobüs duraklarında ücretsiz araç kaldırılacaktır.

Otobüs Kalkış Saatleri: 17.30-18.00-18.30-19.00-19.30

BAŞKAN POLAT: TÜM VATANDAŞLAR DAVETLİDİR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla yoğun bir etkinlik programı düzenlediklerini belirterek, etkinliklere tüm vatandaşların davetli olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2018, 05:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER