İnönü Üniversitesi'nden Açıklama

2016 yılında İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorik derslerini destekleyip uygulama yapmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş olan İNÜHABER Merkezinde İletişim Fakültesi öğrencileri görev almakta ve İnönü Üniversitesindeki etkinliklerin haber takibini yapmaktadır.

İnönü Üniversitesi'nden Açıklama

2016 yılında İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorik derslerini destekleyip uygulama yapmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş olan İNÜHABER Merkezinde İletişim Fakültesi öğrencileri görev almakta ve İnönü Üniversitesindeki etkinliklerin haber takibini yapmaktadır.

2016 yılında İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorik derslerini destekleyip uygulama yapmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş olan İNÜHABER Merkezinde İletişim Fakültesi öğrencileri görev almakta ve İnönü Üniversitesindeki etkinliklerin haber takibini yapmaktadır. İNÜHABER Merkezi Genel Yayın Yönetmeni öğrencilerden gelen haberleri sadece editöryal olarak incelemektedir. Zira bilindiği üzere genel yayın yönetmeninin her haberi bizzat takip etmesi ya da haberle ilgili ses kaydını dinlemesi mümkün değildir. Haberciliği öğrenme aşamasında olan öğrencilerin zaman zaman bir takım yanlışlar yapması oldukça olağan bir durumdur. Türkiye genelindeki İletişim Fakültelerinin birçoğunda bu tarz uygulama birimleri bulunmakta ve bu birimlerde de yine İletişim Fakültesi öğrencileri görev almaktadır.Tam olaraköğrencilerin tecrübesizliğinden kaynaklı yapılmış olan hataların İnönü Üniversitesi tarafından bilerek veya gerekli özenin gösterilmediği için yapıldığı şeklinde bir algı yaratılması doğru bir tutum değildir.

            14 Kasım 2018 Çarşamba günü Malatya Haber isimli sitede (//malatyahaber.com/) “Üniversitenin Çarpık Haberi Bir Hocasını Daha İsyan Ettirdi!” başlığı adı altında verilen haberkamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

            Söz konusu haberin başlığında İnönü Üniversitesinin bir hocası olarak lanse edilen kişi (doktor)Üniversitemizin öğretim elemanı değildir. Haberde ismi geçen kişiMalatya İl SağlıkMüdürlüğüne bağlı bir birimde görev yapan bir doktordur ve bu doktorun mağduriyetinin giderilmesi noktasında gereken hassasiyet sonuna kadar gösterilmiştir.

            Yine söz konusu haberin başlığında “çarpık haber” ifadesine yer verilerek, İNÜHABER sitesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yayınlanmış olan “Kanserde Farkındalık Konferansı Düzenlendi” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı şeklinde bir izlenim uyandırılmaya çalışılmıştır. Oysaki aşağıda da yapılacak açıklamalarda anlaşılacağı üzere bahse konu haberde sadece mesleki anlamda bir takım değerlendirmeler noktasında yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilecek ifadeler kullanılmıştır.

            Haberde ismi geçen doktorunMalatya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dilekçeyle başvurusu sonucunda haberin yayından çıkarılmasıyla ilgili olay şu şekilde gerçekleşmiştir:

            İNÜHABER sitesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yayınlanmış olan “Kanserde Farkındalık Konferansı Düzenlendi” haberinde konuşmacı olarak adı geçen doktor, İNÜHABER Merkezini arayarak kendisiyle ilgili bir haberde sıkıntı olduğunu belirtmiş ve orada görev alan bir öğrenciye yetkili kişiye ulaştırması noktasında numarasını bırakmıştır. Bunun üzerine öğrenci İNÜHABER Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Fatma NİSAN’a durumu belirttikten hemen sonra NİSAN, haberde ismi geçen doktoruaramıştır. Telefonda haberde ismi geçen doktor, NİSAN’a haberde kendisinin hatalı bilgi vermiş gibi lanse edildiğini ve bu durumun mesleki itibarını zedelediğini ileri sürmüştür. Haberde ismi geçen doktor,ayrıca haberin birçok haber sitesinde yer bulduğunu, söz konusu haberin kariyerini etkileyebileceğini, dolayısıyla haberin yayından çıkarılması gerektiği talebini dile getirmiştir. Bunun üzerine NİSAN konuyla ilgileneceğini belirterek öncelikle haberi yapan öğrencilerle görüşmüş ve konuşmacının konferanstaki ses kaydını dinleyerek yayınlanmış olan haberle karşılaştırmıştır. NİSAN haberde öğrencilerin acemiliğinden kaynaklanan bir takım sıkıntıların olduğunu tespit etmiştir. Bu durum üzerine NİSAN, haberde ismi geçen doktoruaramış ve haberin İNÜHABER Merkezi sitesinden kaldırıldığını,diğer haber sitelerine müdahalesinin ne yazık ki olamadığınıifade etmiştir.Haberde ismi geçen doktorunrahatsızlık duyması nedeniyle NİSAN, haberde ismi geçen doktoramahkemeye kendisinin bir dilekçeyle başvurarakhaberin diğer sitelerde de yayından çıkarılabileceğinisöylemiştir. Haberde ismi geçen doktor dayasal hakkını kullanmışve haberinyayından çıkarılmasını mahkemeden talep etmiştir. Olayın aslı bu şekilde gerçekleşmiştir.

            Malatya Haber sitesinde yayınlanan söz konusu haberde bir yıl önce yaşanan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Öğr. Üyesi Burcu Kayhan TETİK olayına değinilmiştir. Haberde bahsedilen olayla ilgili Üniversitede başlatılan soruşturma sonuncunda olayın sorumluları tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlem yapılmıştır. İnönü Üniversitesi bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiş ve olayın aydınlatılması noktasında gerekli olan her türlü işlemi yapmıştır.

İnönü Üniversitesi Kurumsal İletişim Birimi

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2018, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER