Malatya’da Kar yağışı, sis, tipi hayatı olumsuz etkiliyor

Malatya´da da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kırsala giden yollar kapandı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait iş makineleri yolların açılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Malatya’da Kar yağışı, sis, tipi hayatı olumsuz etkiliyor

Malatya genelinde 82 yerleşim biriminin yolu kapandı. Ekipler yolları açmak için yoğun çaba gösterirken, özellikle yüksek noktalarda karla mücadele güçlükle gerçekleştiriliyor.

Kar nedeniyle yolda kalanların imdadına da yine karla mücadele ekipleri yetişiyor. Zor şartlarda yolları açan ekipler, yoldan kalan araçları kurtarırken, rahatsızlanan ve yolun kapalı olması nedeniyle ambulansın ulaşamadı noktalarda da yolu açarak, ambulansın hastalara ulaşmasını sağlıyor.

Dün öğlen saatlerinde kapanan Malatya-Pütürge ilçesi kara yolu Kubbe Dağı geçidi ise henüz ulaşıma açılamadı. Ekipler ilçeye giden yolu açmak için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Röp1: Gördüğünüz gibi yollarımız kapalı. Büyükşehirden Allah razı olsun yollarımızı açtı bizi mağdur etmedi. Kaldık burada bizi çıkardılar, bizi mağdur etmediler. 1 buçuk saat kadar oldu yolda bekleyeli 1 buçuk saat kadar oldu ama gördüğünüz gibi kar bir araba boyu kadar yine şükür iyi yani yine çıkarabildik buradan.

 Yolların kapalı olduğunu iafade eden vatandaşlar,son 3 gündür yoğun bastıran kar nedeniyle yollar ulaşıma tıkalı. Fakat sağ olsunlar, belediyemiz  7/24 burada çalışıyor. Kendilerine buradan teşekkür esiyoruz.
Kapanan yoldan dolayı Ambulansın erişemediği hasta evine sivil ekipleri yönlendirip ambulansı yetiştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi içinde hasta yakınları teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER