'Malatya İle İlgili Talepler Olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’ya gelişi hakkında konuşan Çalık, “8 Eylül Pazar günü çok önemli bir konuğumuz var. Malatya’mıza 18 yaşındaki AK Partiyi 17 yıllık iktidarımızda 19’uncu kez ziyaret edecek

'Malatya İle İlgili Talepler Olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’ya gelişi hakkında konuşan Çalık, “8 Eylül Pazar günü çok önemli bir konuğumuz var. Malatya’mıza 18 yaşındaki AK Partiyi 17 yıllık iktidarımızda 19’uncu kez ziyaret edecek

Cumhurbaşkanımız Malatya’mızı ziyaret edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız 31 Mart seçimlerinden sonra yüzde 70’lik bir başarıyı bir kez daha AK Parti’yle bütünleştiren Malatyalı hemşerilerimize teşekkür etmek amacıyla Malatya’mıza gelecek. Türkiye’de büyükşehirler içerisinde en fazla oyunu artıran iller içerisinde olan Malatya’mız Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kez daha bağrına basacak. 8 Eylül Pazar Günü Saat 16.00’da 15 Temmuz Meydanı’nda hemşerilerimizle beraber ev sahibi olarak karşılayacağız. 15 Temmuz Meydanı’nda yaklaşık 1 katrilyonluk yatırımların açılışı Malatyalı hemşerilerimizle buluşturacak. Malatya’mızda 17 yılda 21 katrilyonluk hizmet getirdik. Her alanda çok ciddi manada yatırımlarımızı Malatya’mızla buluşturduk. Cumhurbaşkanımızın gelişiyle 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanemizin 105 milyon civarında tutan yatırımımızı Malatyalı hemşerilerimizle buluşturacak. Recai Kutan Barajının kanallarının açılışı da yapılacak.  Bununla birlikte birçok yatırımlarımızı hemşerilerimizle buluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza Malatya ile ilgili taleplerimiz olacak. Bunları Sayın Cumhurbaşkanımızla inşallah paylaşacağız.” ifadelerini kaydetti.

Bölge Müdürlükleri ile ilgili olarak konuşan Çalık, “AK Parti döneminde hiç bir bölge Müdürlüğü Elazığ’a gitmedi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Veysel Eroğlu bakanlığı döneminde Malatya’mıza kazandırıldı. 16 ilimiz buna bağlı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte, Tarım Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Bakanlığı birleştirildi tek bakanlık haline getirildi. Bakanlıklar bünyesinde bazı genel müdürlüklerin tek çatı altında toplanma ihtimali var. Bunun üstünde çalışılıyor. Netleşmiş bir durum söz konusu değil. Bununla ilgili konuyu takip edeceğiz.” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ihraç talebine ilişkin değerlendirmede bulunan Çalık, “Ahmet Kaya’nın bir şarkısı var; Bu yoldan dönenler oldu. Mum gibi sönenler oldu. Yar göğsüne baş koymadan vurulup gidenler oldu. Bize nefesi yetmeyen adamlar oldu. 18 yıllık yolun sonunda nefesi yetmeyenler oldu. Bu nefesi yetmeyen arkadaşlarımız kimisi birinci derece kimisi 3 senede kimisi beşinci senede nefesi yetmeyen insanlardı. O gün nefesi yetmeyenlerin bu gün soluğu nerede aldıklarının gördük. Tamamen savruldular, kimisi soluğu CHP’de aldı. Kimisi bahçede kimisi bağda aldı.  Kimisinin adı ve esemesi okunmuyor. Yine nefesi yetmeyenlerinde yarınlarda nerde soluk alacaklarını da bütün milletimizle birlikte bizde izleyeceğiz. Bu yolun 15 yılında varsınız ve şimdi kalkmış eleştiri yapıyorsunuz insanlar döner sorarlar. Siz 15 yıl boyunca buradaydınız. Ve bunlarla birlikte yol aldınız. Şimdi ne oldu hayırdır; kim tavuğunuzda kış dedi diye sorarlar” ifadelerini kullandı.

Çalık, Şeker Fabrikası Lojmanlarına yüksek güvenlikli psikoloji hastanesi yapılaması iddiası ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi; “Yüksek güvenlikli böyle bir hastanenin yapılması o dönemde yapılacak şehirler kararlaştırılmış ve Malatya’ya bunun yapılması kazanım olsun diyen arkadaşlarımız olmuş bakanlıkta ancak böyle bir hastane şuan için söz konusu değil. Sağlık Bakanlığımızın bize verdiği bilgi bu.”

Çalık, Kuzey Çevreyolu yapımı hakkında da şu bilgileri kaydetti:

“Malatya halkı olarak Kuzey Çevre Yolu’nu merek ediyor ve soruyorsunuz haklı olarak; bizde bu konuda artık sona gelinsin istiyoruz. Kuzey Çevre Yolumuz toplamda 350 milyon TL’lik bağlantılarıyla birlikte 500 milyon gibi bir rakamı buluyor. Şantiyeler kuruldu bir şantiyemiz başlamışken 2. bir şantiyeyi firmamızın yetkililerini çağırdık karayolları bölge müdürümüzü çağırdık. Büyükşehir Belediyemizde bir toplantı yaptık. Bu toplantıda da 2. şantiyenin kurulmasını istedik. Şu an Malatya Kuzey Çevre Yolu’nda birinci şantiye çalışıyor, ikinci şantiyenin kurulması için de talepte bulunduk. Bu konuda da cumhurbaşkanımızdan konun takibini isteyeceğiz.”

SGK  hizmet binası konusunda da Çalık, “Sosyal güvenlik kurumunun fiziki şartlarının daha iyi hale getirilmesini bakanlarımızla gündeme getiren benim.  Şimdi bu gün geldiğimiz nokta ise şurası Malatya batıya doğru göç alıyor.  Ciddi manada bu bütün dünyada böyledir şehir hep batıya gider Malatya’da Yeşilyurt’a doğru bir gelişim söz konusu diğer taraftan baktığımızda Battalgazi ilçemizde bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bu bölgede kalması için mücadele etmemiz gerektiği söylendi ve konuşuldu.  Bu vesile ile Battalgazi belediye başkanımızın bizde bir talebi oldu.  Yimpaş Malatya için çok ciddi bir kayıp.  Oradaki görüntü kirliliği hepimiz için yürek acısı.   O Yimpaş’ı kullanabilir hale getirmemiz lazım. Eğer sosyal güvenlik kurumu uygun görürse Yimpaş’ın yerinin yeni revizyonla kullanabilir hale getirmek istiyoruz.” şeklindeki ifadeleri kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2019, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER