Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’ya Geldi

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Havalimanında Vali Aydın Baruş ve il protokolü tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’ya Geldi

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Havalimanında Vali Aydın Baruş ve il protokolü tarafından karşılandı.

Karşılama heyetiyle tek tek tokalaşan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra askeri mangayı selamlamasının akabinde Malatya’daki programlarına katılmak üzere havalimanından ayrıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnönü Üniversitesi Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ÖNDER İmam Hatipliler Buluşması'nda, katılımcılara hitap etmesinin ardından Türkiye’nin farklı noktalarında gerçekleştirilen İmam Hatip Okullarındaki kütüphanelerin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki toplu açılış töreninin başlangıcında söz alan Vali Aydın Baruş; “Sayın Cumhurbaşkanım, İslam’ın Anadolu’daki yiğit sancaktarlarından Hasan Gazinin,   Abdulvahap Gazinin, Ahmet Duran Gazinin;   İlâyı kelimetullah uğrunda şehit düştüğü, Seyit Battalgazi’nin kahramanlık destanları yazdığı, Anadolu’yu bizlere anayurt yapan ceddimizin bin yıl önce otağını kurduğu,  Muhyiddin İbni Arabi’nin ilmiyle Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Babanın feyziyle bereketlendirdiği, medeniyetimize ilham veren ilim erbablarının,  gönül sultanlarının yurdu olan bu topraklara, Ülkemize her alanda lider insanlar yetiştiren,  şehrinden önce kendisini inşa edenlerin memleketine, kayısının başkenti Malatya’ya hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Malatya olarak zatıâlinize şükranlarımızı arz ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım bu gün teşriflerinizle müstesna bir gün yaşayan Malatya’ya verdiğiniz önem ve yüksek destekleriniz için saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Ziyaretiniz Malatya’mız ve Türkiye’miz için çalışma azmimizi ve heyecanımızı bir kat daha arttırmıştır. Açılış törenimizi şereflendiren başta Zatı Devletleri olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, çok değerli misafirlerimize ve bugün bu meydandan ilimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğinin gücünü bir kez daha gösteren Malatyalı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Törende Cumhurbaşkanının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Vali Baruş, pek çok bakan ve milletvekilleri ile kurdele kesilerek yaklaşık 1 Katrilyona mal olan 109 adet yatırımın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış Töreni sonunda Malatya Valiliğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ardından Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin oğlunun düğününe katılarak nikâh şahidi oldu. 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2019, 07:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER