Malatya Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu Yapıldı

 Malatya Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu yapıldı. MGC Başkanı Vahap Güner, “Malatya basını için gün birleşme, dayanışma ve güç birliği yapma günüdür” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu Yapıldı

Malatya Gazeteciler Cemiyetinin pandemi nedeniyle yapılamayan olağan genel kurul toplantısı MGC binası yanında bulunan MTTB Toplantı Salonunda pandemi tedbirleri kapsamında yapıldı. Genel Kurul Divan Başkanlığına Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, Divan Katip Üyeliklerine İbrahim Göçmen, Selim Apohan ve Metin Kaya seçildiler. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Genel Kurulun açılışında konuşan MGC Başkanı Vahap Güner, “Cemiyetimiz de 33 yılı geride bırakıyoruz. Çok şeyler hedefledik ve çoğunu gerçekleştirdik. Bir tek Malatya Basın Merkezi hayalimiz kaldı, onu da Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın hazırladığı proje ile gerçekleşmesini umuyoruz. Konut projesini gerçekleştirdik, gücümüz yettiğince yardımlarda bulunduk. Şimdi genç arkadaşlarımız bu işe dört elle sarıldılar, onalara yol arkadaşı olacağız. Malatya’da bu gün basının en önemli sorunu birleşme, dayanışma ve güç birliği yapma meselesidir. Biz birlik ve beraberliği sağlamak adına üzerimize düşeni yapacağız. Basın ilkeleri tüm basını bir araya getirir. Burada Küresel Gazeteciler Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Şubesi ve İnternet Habercileri Derneklerinin yöneticileri var, bizimle aynı görüşteler. Birleşme, dayanışma ve güç birliği artık elzem hale gelmiştir” dedi. 
Malatya Gazeteciler Cemiyetinin kapısının 33 yıldır kapısının açık olduğunu kaydeden Vahap Güner, “İnternet yasası yakında gündeme gelecek. Tüm partilerin konuya olumlu yaklaşımı var. Malatya Gazeteciler Cemiyetini iletişim merkezi haline getirerek tüm basın mensuplarının hizmetine sunacağız. Malatya Basın Tarihinin arşivini dijital arşive alan arkadaşımız Nezir Kızılkaya, yeni çalışmalarla aramızda olacak. 100 Yıllık basın tarihimizde vefat eden Gazeteci üstatlarımızı bir kitapta toplayacağız. Şehrimizin tanıtımı için tüm kuruluşlarla birlikte çalışacağız. Yakın bir zamanda Türkiye Spor Yazarları Derneği Malatya Şubesini kuracağız. Bu kurum Malatya’mız için çok önemli işer yapacak. Katıldığınız için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tek liste ile gidilen seçimlerde 3 yıl için görev yapacak Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu ve Federasyon Delegeleri şu isimlerden oluştu:
YÖNETİM KURULU (ASİL) 1- Vahap GÜNER, 2-Bektaş Karaduman, 3-Ali Aladağ, 4-İskender Yılmaz, 5-Veysel Erkuş, 6-Ali Er, 7-Hüseyin Erduran, 8-Onay Ozan, 9-Remzi Hayta, 10-Hüseyin Karaaslan, 11-Kayhan İnceoğlu
YÖNETİM KURULU (YEDEK): 1-Yılmaz Yaşar, 2-Orhan Yoldaş, 3-Erdal Kaynar, 4-Hasan Korkmaz, 5-Selçuk Dönmez, 6-Mehmet Yalman, 7-Hüseyin Canbay, 8-Ali Özpolat, 9-Ebubekir Atilla, 10- Yalçın Barkın Ulutaş, 11-Salih Dayar.
DENETİM KURURULU ASİL: 1-Mehmet Taşkın, 2-Ferhat Canbey, 3-Özcan Güler, 4-Erol Tunç, 5-Servet Bozan.            
DENETİM KURULU YEDEK: 1- Ayhan Sezgin,2- Enver Tunç, 3-Rıza Parlak, 4-Ümit Güntürk, 5-Mehmet Çakar
DİSİPLİN KURULU: 1- M.Erol Kurhan, 2- Nezir Kızılkaya, 3-Hasan Kara, 4-Yaşar Karaaslan,5-Caner Mostur, 6-İbrahim Ulutaş
FEDERASYON, KONFEDERASYON DELEGELERİ: 1-Vahap Güner, 2-Ali Er, 3-Bektaş Karaduman, 4-Hüseyin Karaaslan, 5-Remzi Hayta, 6-İskender Yılmaz, 7-Ali Aladağ
Malatya Gazeteciler Cemiyeti toplanarak görev bölümü yapacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER