Malaltya'da CHP'nin 97. Kuruluş yıl dönümü için temsili kutlama

Pandemi dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97. Kuruluş yıl dönümünde İl Başkanı Enver Kiraz ve Yönetim Kurulu Üyeleri temsili bir kutlama gerçekleştirdiler.

Malaltya'da CHP'nin 97. Kuruluş yıl dönümü için temsili kutlama

Pandemi dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş yıl dönümünde İl Başkanı Enver Kiraz ve Yönetim Kurulu Üyeleri temsili bir kutlama gerçekleştirdiler. Başkan Kiraz’ın törende yaptığı açıklama metni aşağıdadır.

Büyük Atatürk,
Sayın Genel Başkanım,

Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.
Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile II. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.
Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.
Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER