Kernek Karagözlüler Camisinin temeli atıldı

Uzun zamandır yıkılarak yanına yenisinin yapılacağı konuşulan Kernek Karagözlüler Camisinin temeli gerçekleşen törenle atıldı.

 Kernek Karagözlüler Camisinin temeli atıldı

Uzun zamandır yıkılarak yanına yenisinin yapılacağı konuşulan Kernek Karagözlüler Camisinin temeli gerçekleşen törenle atıldı.

Kernek Karagözlüler Camii temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Ümit Çimen, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

1953 yılında Hacı Mehmet Karagözlü tarafından yapılan Kernek Camii, torunu Nüvit Karagözlü tarafından yeniden yaptırılıyor. İki hafta içerisinde yıkılması planlanan Kernek Camisinin yanına yapılan Kernek Karagözlüler Camisinin ise en geç 15-16 ay içinde vatandaşların hizmetine sunulacağı öğrenildi.

Gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Nüvit Karagözlü, mevcut caminin artık yıprandığını belirterek," Kernek Camii 1953 yılında dedem rahmetli Hacı Mehmet Karagözlü tarafından yapıldı. Buranın ihtiyaçlarıyla 45 yıl boyunca ilgilenildi. Ancak bu caminin miyadı doldu. İnşallah yeni camimiz şuanda burada yapılacaktır. Camiye gelen vatandaşlarımız 2 ay civardaki camileri kullanırlarsa bizde en hızlı şekilde onların mağdur olmaması adına hemen alt tarafta inşaat tamamlana kadar namaz kılacakları yerleri tamamlamak istiyoruz"dedi.

Temel atma töreninde söz alan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Karagözlü ailesi tarafından yaptırılacak olan Kernek Karagözlüler Camii’nin hayırlı olması temennisinde bulundu ve Buradaki cami artık cemaate yeterli gelmiyordu. İnşallah yeni camimiz daha büyük ve yeterli olacak” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, Hayır sahibi Nüvit abi ve ailesine gerçekten çok teşekkür ediyoruz ifadelerini kulanarak,"Camiler bizim medeniyetimiz bakımından çok önemlidir. Medeniyetimizin esasında camiler ve mescitler üzerine kurulmuştur. Kernek meydanı Malatya için simge meydanlarından biridir. Yetersiz kalan bu camimizin yerine daha güzel daha kapsayıcı bir şekilde cemaatin rahat namaz kılacağı ve ibadet edeceği bir cami yapılacak inşallah” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2018, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER