Kayısı Çalıştayının sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya Valiliği ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği gerçekleştirilen “Kuru Kayısı Üretimi ve Pazarlanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşıldı.

Kayısı Çalıştayının sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya Valiliği ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği gerçekleştirilen “Kuru Kayısı Üretimi ve Pazarlanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşıldı.

Malatya Valiliği ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği 28 Aralık 2018 tarihinde üniversitenin toplantı salonunda  “Kuru Kayısı Üretimi ve Pazarlanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” adlı çalışma gerçekleştirilmişti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,  “Çalıştayın gerçekleşmesi nedeniyle İlimizin değerli Valisi Aydın Baruş’a,  milletvekillerimize, Tarım ve Orman Bakanlığının değerli bürokratlarına,  kamu kurum ve kuruluşlarımıza,  sivil toplum kuruluşları ve kayısı üreticilerine katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, 13 Ekim 2018 tarihinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne yapmış olduğu ziyaretlerinde gündeme getirilen kayısıya ilişkin sorunların iletilmesi üzerine bakanlığın konusunda uzman bürokrat ekibini çalıştay için Malatya’ya görevlendirmiştir. Kayısının sorunlarının çözülmesi noktasında özel hassasiyet gösteren Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye ayrıca teşekkür ediyoruz.   Çalışmamızda gündeme taşınan sorunlar, çözüm önerileri ve teklifler bir araya getirilerek sonuç bildirgesi olarak kamuoyuna sunulmuştur. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Hazırlanan raporun başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına gönderileceğini ifade eden  Rektör Prof. Dr. Karabulut,  “Çalıştay sonuç bildirgesinde Kükürt sorunu, Pazarlama Sorunları, İlkbahar geç don tehlikesi, Şarka Virüsü sorunu, Meyve hasadı ve kurutmada işçilik maliyetlerinin yüksek olması sorunu,  Su ve sulama sorunu, Finansman sorunu, Malatya Kayısısının tanıtım ve markalaşma sorunu, Sertifikalı fidan kullanma Sorunu, Kuru kayısıda fiyat istikrarsızlığı sorunu, Lisanslı Depo sorunu ve Kayısı Üreticiliği ile İlgili sorunlar ve çözüm önerileri yer almıştır.  Sadece sorunlara odaklanılmadı, sorunların çözümüne ilişkin önerilerde dikkate alındı.  Burada önemli olan sorunu dile getirirken çözüm önerisinde bulunabilmek ve çözümlere ilişkin tekifleri de tartışabilmektir.  Akademik ve bilimsel anlamda çözümüne katkı sunabileceğimiz sorunlar üniversitemizin Ziraat Fakültesi tarafından takip edilecektir. Kayısının bilimsel ve alternatif ürünlerle katma değerinin arttırılması bizim en önemli hedefimiz olacaktır.  Üniversitemiz, Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısıda yaşanılan ve karşılaşılan sorunların çözümü noktasında resmi kurum ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirliğini sürdürecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER