İlçe koordinasyon toplantılarının 10. Durağı Hekimhan ilçesi oldu

2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı’nın onuncusu, Hekimhan İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve muhtarların katıldığı toplantıyla gerçekleştirildi. 

İlçe koordinasyon toplantılarının 10. Durağı Hekimhan ilçesi oldu

Hekimhan Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı öncesinde Hekimhan Kaymakam’ı Muhammed Öztaş ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’ı ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaretlerin ardından Turgut Özal Üniversitesi Hekimhan Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen Hekimhan İlçesi 2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Toplantıya, Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, AK Parti İl Başkanvekili İsmail Hakkı Pekel, Genel Sekreter Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Genel Sekreter Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, STK Temsilcileri, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Hekimhan Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Turan Karataş, Hekimhan’da yapılan çalışmalardan ve yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür etti.

AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Hacı Özhan, MHP Hekimhan İlçe Başkanı Yılmaz Ekici, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mustafa Mutlu, İyi Parti Hekimhan İlçe Başkanı Ali Rıza Çoban, Saadet Partisi Hekimhan İlçe Başkanı Lütfi Şahin, Deva Partisi İlçe Başkanı Bayram Çavuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür ederek, yapılan koordinasyon toplantısının Hekimhan için önemli olduğunu ve verimli bir toplantı olarak gördüklerini söylediler.

Hekimhan İlçesine yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “Geçtiğimiz yıl Hekimhan’da verimli bir çalışma dönemi geçirdik. Hekimhan da bu yıl kalan 8 tane asfaltsız yolumuz var. Bu yollarımızın da geçtiğimiz yıl çoğunun malzemesini çektik. Bu sene içerisinde bu yollarımızın asfaltını yapıp bitireceğiz.” dedi.
MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ise MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Hekimhan ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karataş, “Hekimhan ilçemizde içmesuyu amaçlı olarak 18 mahallemizde 49 bin 642 mt içme suyu şebekesi yaptık. 15 mahallemizde 23 bin 700 mt kanalizasyon şebekesi yaptık. Hekimhan ilçemizde 18 bin 504 mt tarımsal sulama borusu dağıttık. Sezon sonuna kadar inşallah Hekimhan ilçemizin arıtma tesisini de devreye almış olacağız. 2021 yılı için planlamalarımız doğrultusunda çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

KARADAĞ, “ŞANSLIYIZ VE GURURLUYUZ Kİ SELAHATTİN BAŞKANLA ÇALIŞIYORUZ”

2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısında konuşan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, “ Türkiye’nin mozaiği olan, bizlere örnek olan Selahattin Başkanımız Hekimhan’da birliği, beraberliği, kardeşliği, bütün partileri sağı solu, aleviyisünni’yi birleştirdi kendisine teşekkür ediyorum. Şanslıyız, gururluyuz ki Selahattin Başkan gibi bir başkanla çalışıyoruz. Hiçbir parti ayrımı yapmadan, Pandemi, deprem ve ekonomik kriz oldu ama geçtiğimiz yıl 280 km asfaltı Hekimhan mahallelerine serdi. Hekimhan halkı adına başkanımıza teşekkür ediyorum. Daire Başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz ve biz her zaman onların yanındayız. Bizde AK Parti CHP yapıyor yok. Biz belediyeyiz hizmet için varız. Her zaman oy veren vermeyen herkesin yanında olacağız ve çalışacağız. Selahattin Başkanımız hep ifade eder ‘Halka hizmet Hakka hizmettir. Dürüst olacağız, şeffaf olacağız demiştir. İnşallah eksik kalan yerlerimizde bu dönemde tamamlanacak” dedi. 

Muhtarlar Koordinasyon toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Hakkı Pekel, “Bizler de AK Parti Teşkilatları olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hekimhan ilçemize hizmetler yapılıyor ve daha fazla hizmetler yapılacak inşallah.” şeklinde konuştu.

Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş ise, “İnsan ayrımı yapmadan, köy mahalle ayrımı yapmadan Hekimhan ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesiyle Hekimhan Kaymakamlığı olarak herhangi bir hiyerarşik bir bağımız olmamasına rağmen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bizlerden gelen talepleri yaptıklarından ve kendiişleriymiş gibi takip etmelerinden ötürü Başkanımızın şahsında ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

VİZYON OLARAK ŞEHRİMİZİ 2023, 2053 VE 2071’E HAZIRLAYACAĞIZ

En büyük hizmetin birlik ve beraberliğin sağlandığı bu koordinasyon toplantılarının olduğunu ifade eden Başkan Gürkan,  “Biz Hekimhan’da olmaktan mutluluk duyuyor. Biz Malatyalıyız, Hekimhanlıyız. Hemşerilerimizin bizlere gösterdiği yakın ilgi ve alaka bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Hekimhan’ın insanı entelektüeldir. Bilgi birikimi ve okuma yazma oranı çok yüksektir. Şehrimizin istikbaline hep birlikte sahip çıkacağız. Mazisine layık istikbaline sahip çıkacağız. 

Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bizlere seçim öncesinde Malatya ile ilgili projeleriniz nedir diye sorduklarında Malatya ile ilgili projemiz olmadığını söyledim. Benim tek bir projemin olduğunu ve bununda insanların birlik, beraberlik içerisinde olmasını sağlamak için Sosyal Entegrasyon projemin olduğunu söyledim. Allah’a şükür Malatya’da yanan bu ışık Türkiye’nin her tarafından örnek gösterilen bir huzur şehri haline geldi. Birlik ve beraberlikten, huzurdan ve hizmetten rahatsız olan ve başka yetenekleri olmayan insanların insanlar arasında nifak ve fesat sokmak gibi bir alışkanlıkları var. O tip insanların artık bu saatten sonra bu şehirde yeri olmadığını Hekimhan’dan ifade ediyorum. Malatya’da yanan bu ışık Türkiye’yi aydınlatacak. Ufku ve vizyonu olmayan insanlar Malatya nasıl örnek olur diyor. Malatya çok şeylere örnek oldu. Dünde örnek oldu bugünde örnek olmaya devam ediyor. 
Bugün şehrimizin her tarafı şantiyeye dönmüş durumdadır. Bir taraftan kentsel dönüşümler, uydu kentler yapılıyor, diğer taraftan yollar, asfaltlar, altyapı, üstyapı yapılıyor. Tek arıtması olan bütün şehrin 12 tane yeni arıtması ihale edilmiş durumda. Beylerderesi bölgesine Batı Kolektörü yapılıyor. Şehrin yıllardan bu yana tek kaptajı vardı şimdi ikinci bir kaptajı oluyor. Saniyede 2 bin litre suyun geleceği yeni bir kaynak şehrimize tesisi ettik. Yine aynı şekilde saniyede 200 litre eski kaptajımıza ilave kaynak temin ettik. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde ilimizin tamamında sürdürüyoruz. Esas olan vizyon anlamında ülkemizin geleceğine paydaş olabilmek. 2023’e, 2053’e ve 2071’in vizyonuna paydaş olabilmek birde Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlamaktır. Esas olan budur.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından toplantıda söz alan muhtarlar, mahallelerine yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür ederek, 2021 yılı içerisinde yapılacak olan yatırımların hayırlar getirmesi temennisinde bulundular. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER