Hekimhan'da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Vali Baruş: Hekimhan Köylü Mahallesindeki Yangın Kontrol Altına Alındı Vali Aydın Baruş, Hasan Çelebi Köylü Mahallesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını nedeniyle Hekimhan ilçemizde incelemelerde bulundu.

Hekimhan'da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Vali Baruş: Hekimhan Köylü Mahallesindeki Yangın Kontrol Altına Alındı Vali Aydın Baruş, Hasan Çelebi Köylü Mahallesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını nedeniyle Hekimhan ilçemizde incelemelerde bulundu.

Yangına yapılan müdahale ve söndürme çalışmalarını yakından inceleyen Vali Baruş, Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ve Orman İşletme Müdür Vekili Cengiz Mağmur’dan bilgiler aldı. Vali Baruş, konu ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Sabah 9.00 sıralarında Hekimhan İlçemize bağlı Köylü Mahallesinde sebebini tespit edemediğimiz ama bir kıvılcımdan kaynaklandığını düşündüğümüz yangına müdahaleler devam ediyor. Kuru otlar vasıtasıyla geniş bir alanı etkiledi. Ceviz ve kavak ağaçlarının bulunduğu dere yatağındaki ağaçlarda hasar var. Ormanlık alandaki meşe ağaçlarında ise çok ciddi olmamakla birlikte bazı hasarlar mevcut. Gerek itfaiye ekiplerimizin gerek orman ekiplerimizin müdahalesi devam ediyor. İtfaiye ve orman işletmemize ait araçlar ile belediyemize ve özel şirketlere ait iş makineleri ayrıca vatandaşlarımızın traktörleri ile canla başla çalışmaları sonucu şu an da yangın tamamen kontrol altına alındı. Buradaki en büyük risk havanın rüzgârlı olmasıydı buna sıcak havanın artması ve nem miktarının %72’ye düşmesi de yangın riskini arttırmıştı. İlimizin her tarafında bu risk devam ediyor. Buradan tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Kesinlikle arazide herhangi bir ateş yakmasınlar, sigara atmasınlar çünkü ormanlarımız bizim canımız, ciğerimiz. Onlar yandığı zaman çok üzülüp kahroluyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı bekliyoruz. Çünkü rüzgârlı havalarda yangına müdahale oldukça zor oluyor. Bu koordineli çalışmayı kaymakamlığımız, belediyemiz, büyükşehir ve ilçe itfaiyemiz, orman işletmemiz ve vatandaşlarımız iş birliği içinde gerçekleştirdiler. En önemlisi de vatandaşlarımızın bu duyarlılığı hakikaten takdire şayan. Çoban Yusuf yerleşkesine çok yakınlaşmış olan yangın evlerin avlusuna kadar gelmişti. Burada yapılan mücadele neticesinde yerleşim yerleri için tehlike olmaktan tamamen çıkmış durumda. Şu an da soğutma çalışmaları devam ediyor. Orman ekiplerimiz bir risk kalmaması için gün boyu çalışacaklar, ellerinden geleni yapacaklar. Ben buradan tüm Köylü Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun diyorum. Emeği geçen, çalışmalarda canla başla gayret sarf eden tüm ekiplerimize ve arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2019, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER